Readtsjes verliezen van Nicator · Foto('s):

Readtsjes verliezen van Nicator

maandag 11 april 2016

VV Zwaagwesteinde (zo) heeft zondagmiddag in een spectaculaire wedstrijd thuis met 2-3 verloren van Nicator. De hardwerkende thuisploeg verloor verdiend van de iets beter spelende Leeuwarders. Door dit resultaat zakken de Readtsjes weer onder de rode streep naar de 11e plaats, een plaats die aan het eind van de competitie nacompetitie zou betekenen. Het op de 10e plaats staande Harlingen heeft 2 punten meer maar echter wel een wedstrijd meer heeft gespeeld.

In het eerste halfuur had NIcator het beste van het spel en moest de thuisclub zich voornamelijk beperken tot verdedigen. Nadat de Leeuwarders verzuimden op voorsprong te komen volgde als zo vaak het doelpunt aan de andere kant. In de 33e minuut kreeg Zwaagwesteinde een vrije trap te nemen die in het strafschopgebied voor de voeten van de vrijstaande Lieuwe de Roos belandde, die vervolgens met een hard schot Nicator doelman Feike Wilpstra kansloos liet; 1-0. Hierna was de wedstrijd meer in evenwicht maar in blessuretijd wisten de Leeuwarders toch nog op gelijke hoogte te komen wanneer een gevaarlijke voorzet van rechts door Johannes van der Galiën in eigen doel werd gewerkt 1-1.

In de 2e helft trokken de beide volksclubs alle registers open en maakten er een spectaculair duel van. In de 54e minuut kwam Nicator op voorsprong wanneer de behendige Muhammed L. Manneh van dichtbij fraai kon binnenschieten. Nauwelijks 2 minuten later was Zwaagwesteinde dichtbij de gelijkmaker als gelegenheidsspits Tjitze van der Land, na een mooie aanval, zijn inzet net naast zag gaan. Na ruim een uur spelen viel alsnog de 2-2. De na de rust ingevallen niet geheel fitte Johan de Vries bewees weer zijn waarde wanneer hij via een prima pass de vrij voor het doel staande Jan Eisma wist te bereiken, die met een bekeken schot de gelijkmaker wistt binnen te schieten. Vervolgens brak er een hectische periode aan waarin de emoties soms hoog oplaaiden maar gelukkig wist scheidsrechter Ottens de gemoederen weer snel te bedaren.

In de slotfase had Nicator weer het beste van het spel en nadat Muhammed L. Manneh eerst nog op de lat had gekopt wist hij in de 78e minuut te profiteren van een niet ver genoeg weggewerkte bal van Zwaagwesteinde doelman Klaas Atema 2-3. Zwaagwesteinde zette vervolgens nog alles op alles maar ook bijna 7 minuten blessuretijd waren niet genoeg voor de thuisclub om nog op gelijke hoogte te komen. De volgende wedstrijd op zondag 24 april, komend weekend is Zwaagwesteinde namelijk vrij, is thuis tegen kampioenskandidaat Udiros.

© Verslag: Berend van der Meer

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00