Zwaagwesteinde ook tegen Wykels Hallum ruim onderuit · Foto('s): vv Zwaagwesteinde
  vv Zwaagwesteinde

Zwaagwesteinde ook tegen Wykels Hallum ruim onderuit

zondag 21 mei 2023

HALLUM – Een wedstrijd met tegengestelde belangen deze zaterdagmiddag. Wykels Hallum had een overwinning nodig in de strijd om lijfsbehoud en Zwaagwesteinde moest winnen om kans te houden op nacompetitie voor promotie. Uiteindelijk was Wykels Hallum het meest bewust van de belangen. Want na de ruime nederlaag thuis tegen Rijperkerk ging Zwaagwesteinde ook in Hallum ruim het schip in: 4-1. Wykels Hallum speelde met een hogere intensiteit, creëerde meer kansen en won dus verdiend.

De thuisclub was in de beginfase dicht bij de voorsprong. Eelco Bijlstra gaf goed voor vanaf de rechterkant en vond Bas de Groot, die de bal op de paal schoot. Vijf minuten later was het wel raak voor Wykels Hallum. Een vrije trap van Erik Niemarkt werd laag ingebracht tot bij Gwen Dijkstra, die de bal artistiek achter het standbeen in het doel deponeerde: 1-0. Zwaagwesteinde probeerde het wel, maar had moeite met het creëren van kansen. Het dichtstbij was nog Pier Santema, maar hij kon net geen richting geven aan de bal na een prima voorzet van Jan Eisma. Toch kwam Zwaagwesteinde enigszins uit het niets op gelijke hoogte. In de 33e minuut werd een uitstekende corner van Lieuwe de Roos prachtig en steenhard binnengekopt door Henk van der Wal (1-1). Helaas moest Zwaagwesteinde al snel een tegentreffer incasseren. Een voorzet van Bas de Groot vanaf links werd prima binnengekopt door Gwen Dijkstra: 2-1. Even later leek het nog erger te worden voor Zwaagwesteinde, maar de treffer van Wykels Hallum werd afgekeurd vanwege een overtreding van de thuisclub. Zwaagwesteinde kreeg voor de rust nog een goede kans op de gelijkmaker. Een foute terugspeelbal aan de kant van Wykels Hallum kon onderschept worden door Ronaldo Jansen, maar oog in oog met Rienk Prins schoot hij de bal tegen de doelman aan. Zo gingen beide ploegen aan de thee met een 2-1 ruststand.

Na rust was het Wykels Hallum dat al snel gevaarlijk werd. Een lob van Eelco Bijlstra ging echter over het doel van Marvin Heidstra. Niet veel later was het wel raak, Bas de Groot haalde van afstand fraai uit en zette de 3-1 op het scorebord. Na de treffer kwam Wykels Hallum er wederom gevaarlijk uit, maar de ontsnapte Gwen Dijkstra kon nog net worden gestuit door Lars Rozema. Aan de andere kant leek Zwaagwesteinde de aansluitingstreffer te maken via invaller Jorrit Hansma, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Bij Zwaagwesteinde ontbrak de overtuiging deze middag, Wykels Hallum was doortastender. De thuisclub profiteerde een aantal malen van de ruimtes die Zwaagwesteinde weggaf. Zo ontsnapte in de 63e minuut Gwen Dijkstra, maar Justin Sletering kon in de achtervolging de bal blokken en de rebound kon eenvoudig gepakt worden door Marvin Heidstra. In de slotfase kwam er toch nog een aardige kans voor Zwaagwesteinde. Na een misser in de Hallumer verdediging kon Lieuwe de Roos de bal inschieten, maar met een katachtige reflex wist doelman Rienk Prins de aansluitingstreffer te voorkomen. Waar Zwaagwesteinde niet wist te scoren, lukte dit Wykels Hallum wel. In de 83e minuut werd een corner binnengekopt door Eelco Bijlstra, die de score uitbreidde tot 4-1. Dit was tevens de eindstand.

Wederom een ruime nederlaag voor Zwaagwesteinde, waarmee het seizoen als een nachtkaars uitgaat. Volgende week 27 mei wordt het seizoen afgesloten tegen SC Kootstertille dat zich middels een ruime overwinning op FC Grootegast verzekerde van nacompetitievoetbal om promotie.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00