Zwaagwesteinde blijft steken op gelijkspel tegen VC Trynwâlden · Foto('s): VV Zwaagwesteinde
  VV Zwaagwesteinde

Zwaagwesteinde blijft steken op gelijkspel tegen VC Trynwâlden

zondag 04 december 2022

DE WESTEREEN – Zwaagwesteinde is er thuis op een koud sportpark ‘De Wieken’ niet in geslaagd drie punten te pakken. Erik Vellinga leek in de 85e minuut matchwinner te worden, maar uiteindelijk wist VC Trynwâlden door een strafschop alsnog een punt uit het vuur te slepen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, Zwaagwesteinde had weliswaar de overhand, maar VC Trynwâlden kreeg de grootste kansen in de omschakeling. Het was aan Marvin Heidstra en onnauwkeurigheid aan de kant van VC Trynwâlden te danken dat het niet leidde tot tegentreffers. Zwaagwesteinde kreeg daarentegen ook nog een reuzekans toen Jan Eisma na goed doorgaan op links de bal bij Robin Feenstra kreeg, maar diens schot ging huizenhoog over.

In de tweede helft ging Zwaagwesteinde nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong, er werd bij vlagen goed gecombineerd en er kwamen ook kansen. Zo was met name Jan Eisma dreigend aan de linkerkant en was Sven Rozema dicht bij een treffer. Uit dode spelsituaties was Henk van der Wal ook tweemaal dicht bij een treffer, maar hij had het geluk niet aan zijn zijde. VC Trynwâlden kwam er eigenlijk niet aan te pas de tweede helft, maar kreeg nog wel een enorme kans op de openingstreffer. De doorgebroken Danny van Dijk leek te gaan scoren, nadat hij Marvin Heidstra was gepasseerd, maar Henk van der Wal was de reddende engel en kon met een uiterste krachtsinspanning de bal nog voor de lijn weghalen. In de 85e minuut wist Justin Sletering met een fraaie steekpass Erik Vellinga te bedienen, die alleen op doelman Joran Koopman af kon gaan en vervolgens koelbloedig binnenschoot: 1-0. Hiermee leek de wedstrijd beslist, VC Trynwâlden dacht hier echter anders over en zette nog eens aan in de slotfase. Bij een uitval aan de linkerkant leek Zwaagwesteinde de situatie onder controle te hebben, maar in een scrimmage werd de bal tegen de hand van Henk van der Wal aan geschoten. Zeer onfortuinlijk en compleet onbewust, maar scheidsrechter Wenting was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Edwin de Vries benutte dit buitenkansje: 1-1. Hierbij bleef het.

Zwaagwesteinde moest zodoende genoegen nemen met een punt, terwijl drie punten binnen handbereik waren. Volgende week speelt Zwaagwesteinde in Ryptsjerk tegen koploper Rijperkerk.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00