Zuur verlies korfballers Veenwouden · Foto('s):

Zuur verlies korfballers Veenwouden

zondag 17 april 2016

Na een sterk gespeelde uitwedstrijd tegen NQL stond afgelopen zaterdag voor de korfballers van Veenwouden de thuiswedstrijd tegen Spannum op het programma. Het standsverschil binnen de poule is niet groot al staat Veenwouden nog steeds op de laatste plaats.

Nog steeds gehavend door verschillende blessures waren de blauwwithemden er op gebrand deze wedstrijd in punten om te zetten. In de beginfase van de wedstrijd wisten de Feanwâldster korfballers goed met de kansen om te gaan. De verdediging kon de gasten goed in bedwang houden en door de aanvallen rustig op te zetten, konden er kansen worden verzilverd.

Veenwouden was in de eerste helft van de wedstrijd echter niet in staat een groot verschil te maken. Beide partijen hadden veel last van de buien die boven het veld losbraken en met een voorsprong van 4-3 werden de kleedkamers opgezocht.

Na de thee was het initiatief echter voor Spannum. Met gemak scoorden de gasten vooral van afstand waardoor de thuisploeg al snel met een achterstand werd geconfronteerd. Veenwouden kwam er in de tweede helft qua doelpunten amper meer aan te pas en moest weer een zuur verlies incasseren.

Eindstand: 6-13.

Doelpunten: Henk Moorlag 3, Klaas de Boer, Thiadmar Sijens en Anna Tadema allen 1.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00