Zo bescherm jij jouw bezittingen tegen diefstal · Foto('s): Pixabay
  Pixabay
RECLAME

Zo bescherm jij jouw bezittingen tegen diefstal

woensdag 09 februari 2022

TYTSJERK – De laatste weken vinden er regelmatig woninginbraken plaats in de regio. Dat zorgt voor veel onrust en zorgen bij de bewoners. Alhoewel het aan de politie is om deze misdaden op te lossen, kun je als bewoner ook veel doen om jouw huis en jouw bezittingen te beschermen tegen diefstal. Wij geven enkele tips om jouw eigendommen veilig te houden.

Sluit uw woning af

Het is misschien verleidelijk om de deur op een kier te laten staan voor de kinderen of de deur niet op slot te doen wanneer je een boodschap gaat doen. Het geeft dieven echter wel eenvoudig toegang tot uw woning. Maak er dus een goede gewoonte van om de deur op slot te doen als u het huis verlaat en gebruik eventueel een extra slot op de deur voor ’s nachts.

Automatische verlichting

De meeste woninginbraken zijn gelegenheidsinbraken. Dieven zien hun kans schoon wanneer de woning eenvoudig toegankelijk is of wanneer er iemand lange tijd niet aanwezig is. Zorg er daarom voor dat uw woning goed is afgesloten en het altijd lijkt alsof er iemand thuis is. U kunt hiervoor automatische verlichting gebruiken. Door gebruik te maken van een schakelaar, kunt u de verlichting in huis op vaste momenten aan en uit laten gaan. Dat is ideaal wanneer u een paar dagen niet thuis bent of een aantal lange dagen maakt op het werk. Daarnaast biedt een bewegingssensor ook uitkomst rondom het huis. Door de sensor gaat het licht rondom de woning aan wanneer er beweging wordt gedetecteerd. 

Een kluis

Het klinkt wellicht gek, maar om uw belangrijkste persoonlijke bezittingen veilig te houden, kunnen wij een kluis van harte aanbevelen. Kluizen zijn in allerlei formaten en prijsklassen beschikbaar en niet zomaar mee te nemen bij een inbraak. Hier kun je jouw belangrijkste papieren, erfstukken en ook waardevolle sieraden, zoals elegante Hublot horloges en waardevolle kettingen, veilig in opbergen. 

Een alarminstallatie

Dieven houden er niet van om aandacht te trekken. Dat is waarom bewegingssensoren zo goed werken rondom het huis en waarom een alarminstallatie nog steeds de allerbeste beveiliging is tegen diefstal. Een alarminstallatie is vaak wel even een investering, maar deze geeft rust en bescherming, ook als je even niet thuis bent. Bovendien zijn alarminstallaties verkrijgbaar in diverse prijsklassen en kun je de beveiliging van het huis zo uitgebreid maken als je zelf wilt. 

Een goede buur

Sta voor elkaar klaar als buurtbewoners en houd de omgeving nauwlettend in de gaten. Veel buurten maken gebruik van een Whatsappgroep om elkaar op de hoogte te houden, maar een beetje oplettendheid tijdens het uitlaten van de hond of bij het tuinieren maakt al een heel verschil. Stel bovendien de buren op de hoogte van weekendjes weg en vakanties. Zo kunnen ze een oogje in het zeil houden en eventueel de post regelmatig opbergen. 

Vermijd social media posts

Ga je een avondje uit of op vakantie? Kondig dit dan niet groots aan op social media. Ook dieven maken gebruik van social media en het wordt erg aanlokkelijk om in te breken wanneer ze zeker weten dat er niemand thuis zal zijn. Bewaar de vakantiefoto’s dus voor een later moment en geef geen aanwijzingen op Facebook, Instagram of Tiktok dat er niemand aanwezig is.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?