BURDAARD – Dit voorjaar vieren Sjoerd en Saskia Bosgra het zilveren jubileum van Hotel-restaurant It Posthûs. In maart is het 25 jaar geleden dat zij hun intrek namen in het restaurant van Burdaard. Door de coronapandemie vieren zij dit in betrekkelijke stilte. “We hadden ons er iets meer van verwacht. We verwachten het later dit jaar in te halen,” aldus eigenaars Sjoerd en Saskia Bosgra.
Warme chocolademelk
“Helaas moeten we dit jubileum met dichte deuren vieren,” baalt Sjoerd. Sinds 14 oktober is de horeca in Nederland nagenoeg dicht. Tijdens het winterweekend van februari was Hotel-restaurant It Posthûs weer even open. “We hadden buiten een standje met warme chocolademelk en slagroom. Dat voelde goed en heel gezellig met alle mensen op het ijs. In onze eerste winter van 1997 kwamen er ook allemaal schaatsliefhebbers. Dat maakt de cirkel toch een beetje rond.”
Het Hoekje
Sjoerd en Saskia zijn gestart als eetcafé ‘Het Hoekje’. “Uiteindelijk hebben we de naam veranderd in It Posthûs, vanwege de cultuurhistorische waarde van het gebouw. Ooit was dit een postdistributiecentrum,” legt Sjoerd uit. Sinds 2011 is It Posthûs ook een hotel en telt inmiddels acht kamers. Het hotel-restaurant is een familiebedrijf. “Wij hebben drie zoons. De oudste is 20 jaar, dus ze zijn allemaal opgegroeid met en in It Posthûs. Naast onze ploeg medewerkers, werken zij dan ook allemaal mee.”
Heropening
31 maart staat met rood omcirkeld in de agenda van It Posthûs. “Dat is de dag dat de horeca mogelijk weer open mag. Wij zijn er in elk geval helemaal klaar voor en zorgen dat dit op een veilige en verantwoorde manier kan. We gaan er vanuit dat deze heropening dan voorgoed is, zodat we glans aan dit jubileum kunnen geven,” aldus een hoopvolle Sjoerd en Saskia.