WTOC speler Sybren Bosma ontvangt open brief · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC speler Sybren Bosma ontvangt open brief

dinsdag 12 april 2016

WTOC en SC Leovardia kregen het afgelopen zaterdag in de zesenzestigste minuut met elkaar aan de stok. Reden was een opmerking van een Leovardia speler richting WTOC speler Sybren Bosma die zeer denigrerend was. Hierbij liepen de emoties hoog op. Bosma speelt namelijk met een handicap en werd daardoor uitgescholden. Zijn moeder plaatste vervolgens een oproep richting de KNVB op Facebook die duizenden keren werd gedeeld op social media.

Na aanleiding van het incident hebben spelers en begeleiders van SC Leovardia zaterdag 1 een open brief opgesteld, gericht aan de negentienjarige talentvolle voetballer. Het is nog onduidelijk wanneer de gestaakte wedstrijd zal worden uitgespeeld, vooralsnog heeft de KNVB nog niet gereageerd. Dat de wedstrijd uitgespeeld gaat worden is wel zeker, WTOC speelt om het kampioenschap in de vierde klasse B.

Hieronder de inhoud daarvan:

Beste Sybren,

Op zaterdag 09 april speelden we tegen jou en je team. Dat hebben we zo nu en dan als lastig ervaren. Je handicap is zichtbaar en voor ons als spelers van de tegenpartij is het lastig om in te kunnen schatten waar in jouw geval de grenzen van lichamelijk contact liggen. Aan de ene kant is er de wens om je te ontzien, maar aan de andere kant vinden we toch ook dat we je juist niet moeten ontzien omdat je een van ons bent. Waarbij we met ons niet ons team bedoelen, maar de deelnemers aan het spel.

In onze beleving had ook de scheidsrechter moeite met de situatie. Contactmomenten werden al snel uitgelegd als overtredingen en vanuit de frustratie hierover werd een opmerking gemaakt die niet gemaakt had mogen worden. Zoals ook spelers uit ons team wel eens worden aangesproken op hun afkomst of op andere kenmerken. 

Dat is geen excuus. Niet naar jou en niet naar de scheidsrechter. We betreuren het dan ook enorm wat er is gebeurd en namens alles wat met ons team en onze vereniging te maken heeft willen we onze excuses aanbieden.

In uitingen richting de pers heb je aangegeven dat je hebt overwogen om te stoppen met voetballen. Dat vinden we minstens zo erg. Voetbal is van ons. En dus ook van jou. We zouden ons nog meer schamen als het handelen van ons team jou zou beroven van een prachtige hobby waar je bovendien ook nog goed in bent.

Maar Sybren. Voetballen tegen jou is soms lastig. Niet alleen omdat je goed bent, maar ook omdat het lastig is om de grenzen van het contact te duiden. We hebben nog een aantal minuten in te halen en voetballen dan graag tegen je. Maar daarin zullen we je niet ontzien. Omdat je een van ons bent.

Sportieve groet,

Spelers en begeleiders van SC Leovardia zaterdag 1

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?