WTOC neemt afscheid van de vierde klasse met een nederlaag · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

WTOC neemt afscheid van de vierde klasse met een nederlaag

zondag 28 mei 2023

ALDWÂLD: Voorafgaand aan de wedstrijd nam WTOC afscheid van de spelers Sipke Bijlstra Tedo de Bruin Wierd de Vries en Assistent scheidsrechter Piet Meerstra.

VIOD nam meteen het initiatief en al in de 1e minuut kregen ze een geweldige kans Erik van der Veen kon de kans niet benutten en WTOC kwam met de schrik vrij. In de 11e minuut kwam WTOC op een 1-0 voorsprong doelpunt Wiebe Smid. Over en weer ontstonden kleine kansjes die door de verdediging soepel werden opgelost. Uit een vrije trap van VIOD redde doelman Johannes Zuidema bekwaam.

De tweede helft een heel ander spelbeeld. Met lange ballen werd de WTOC defensie onder druk gezet wat heel lastig te bespelen was. In de 57e minuut kopte Jaap de Bruin raak uit een vrije trap van Nyckele Smeding. Riemer Bijlstra zijn voorzet werd door Bart Kempenaar ingekopt maar de doelman redde. Bart Kempenaar wurmde zich door de VIOD defensie helaas ging de bal centimeters naast het doel. In de 75e minuut kwam VIOD terug tot 1-2. Wiebe Smid zag zijn inzet gestopt. Dan breekt voor WTOC een trieste paar minuten aan. In de 81e minuut 2-2 door Sytse Pieter Bijlsma. In de 83e minuut uit een strafschop 2-3.In de 85e minuut 2-4. Sneu verlies na een 2-0 voorsprong toch nog verliezen. Voor WTOC zit een teleurstellend seizoen er op. Volgende competitie in de 5e klasse hopelijk met meer succes.
Na afloop van de wedstrijd werd door het bestuur afscheid genomen van hoofdtrainer Lieuwe van der Wijk en grensrechter Piet Meerstra.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00