Werkgroep Laat FRIESLAND Niet Zakken steunt Ternaard · Foto('s): 

Werkgroep Laat FRIESLAND Niet Zakken steunt Ternaard

vrijdag 10 februari 2017

Werkgroep LAATFRIESLANDNIETZAKKEN (LFNZ) heeft, naar aanleiding van de plannen van de NAM/SHELL om onder anderen via Ternaard gas te winnen onder de Waddenzee (het Pinkegat), de inwoners via een huis-aan-huis-enquête gevraagd wat zij vinden van de plannen van de NAM. Op basis van de reacties gaat LFNZ samen met de Waddenvereniging – die al langer grote zorgen heeft om de gasactiviteiten in en rondom de Waddenzee – .Dorpsbelang Ternaard en Fêste Grûn Dongeradiel, actie voeren tegen de NAM. Ook de werkgroep Horizon Schiermonnikoog, gas(t)vrijterschelling en milieudefensie hebben naast meerdere politieke partijen duidelijk gemaakt deel te willen nemen aan een actie tegen gaswinning uit de Waddenzee.

Machiel Aarten van LFNZ: “We hebben gezien hoe asociaal de NAM is omgegaan met de gedupeerden in Groningen, zulke drama’s willen we niet in ús Fryslân. De NAM lijkt daar niets te hebben geleerd, maar wij des te meer. De Waddenzee is Unesco Werelderfgoed. Blijf er af!”

Onlangs heeft de Rabobank aangegeven te stoppen met directe financiering van gaswinactiviteiten in en rond de Waddenzee. Machiel Aarten: “Ik vind dat een stap in de goede richting en verwacht dat andere banken deze stap zullen volgen. Een hele grote zorg is nog wel dat pensioenfonds BPF nog steeds investeert in dit soort schadelijke activiteiten, veel mensen weten niet dat hun pensioenfonds dergelijke beleggingen doet.” LFNZ doet een dringend beroep op het pensioenfonds hiermee te stoppen. Mensen die hun pensioengelden via pensioenfonds BPF sparen zouden het fonds ook kunnen oproepen hiermee te stoppen.

De uitslag van de enquête is te zien op de facebookpagina LAATFRIESLANDNIETZAKKEN.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?