Weer ruime bekerwinst voor WTOC · Foto('s): Jantsje Wiersma
  Jantsje Wiersma

Weer ruime bekerwinst voor WTOC

woensdag 11 september 2024

ALDWALD – Dinsdagavond trapte WTOC af tegen OKVC uit Oldehove voor de tweede bekerwedstrijd. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte in verband met het overlijden van oud-voorzitter en lid van verdienste Sjoerd Dijkstra. WTOC speelde met rouwbanden om.

De aftrap vond plaats om 19.30 uur. WTOC legde een redelijk veldspel op de mat. Combineren ging van tijd tot tijd vlot. Hier en daar werd het ontsierd door een paar foute passes. OKVC was de onderliggende partij en probeerde met veel inzet en kracht dit te compenseren. Het kon echter niet voorkomen dat Wiebe Smid in de 9e minuut krachtig raak kopte uit een goed aangesneden voorzet. WTOC kreeg nog een paar goede kansen voordat Jelmer Castelein de bal beheerst binnen tikte na een vloeiende aanval. Na een half uur was de stand 2-0. WTOC ging in het laatste gedeelte van de 1e helft slordiger spelen. Dit resulteerde in een goede kans voor OKVC. De inzet spatte op de paal uiteen. Vervolgens mocht OKVC een vrije trap nemen net buiten de 16 meter. Deze werd goed genomen en vloog net buiten bereik van keeper Johannes Zuidersma binnen de palen. Ruststand 2-1.

In de tweede helft volgden een flink aantal wissels van beide kanten. WTOC wist het veldoverwicht nu wel in doelpunten te vertalen. Na een schot van Jaap de Bruin tikte Wiebe Smid de rebound binnen in de 56e minuut. OKVC kon de inzet van de eerste helft niet meer opbrengen en beperkte zich tot verdedigen. In het laatste kwartier van de wedstrijd sloeg WTOC toe met doelpunten van Bart Kempenaar en wederom Wiebe Smid. Het slotakkoord was voor spits Jaap de Bruin die hard raak kopte uit een mooie voorzet van Bart Kempenaar. Al met al was 6-1 een terechte uitslag en valt in de bekerwedstrijd tegen Nieuw Roden de beslissing wie door gaat naar de volgende bekerronde.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00