Wie eens wat anders op het menu wil hebben kan nu terecht in Dokkum. In restaurant De IJsherberg kunt u dit bijzondere vlees op de menukaart terugvinden en in supermarkt Jumbo als eerste van Nederland heeft chef-slager Lutske Willemsen deze zeer gezonde vleessoort in de schappen liggen. Het wordt geleverd en op ambachtelijke wijze geslacht door Ambachtelijke Slagerij Menno Hoekstra uit Anjum/Dokkum. Een uniek concept van deze drie ondernemers uit Noord Oost Friesland.
Langzamerhand wordt de bekendheid van het vlees van de waterbuffel groter. Pas enkele jaren houden een paar veeboeren in Nederland de waterbuffel als alternatief voor normale koeien. Met name de zachtheid en speciale smaak van het vlees worden geroemd. Het is een bijzonder gezonde vleessoort doordat het veel mineralen bevat en erg weinig calorieën. Daarnaast bevat het weinig vet en is cholesterolarm.
© Foto: RTV Noordoost-Friesland
Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.