Zaterdag 15 december werd in Oudwoude afscheid genomen van de gemeente Kollumerland c.a., maar tevens werd de nieuwe Multifunctionele ruimte geopend en de naam onthuld. Het dorp was gevraagd om ideeën voor de nieuwe naam in te leveren. Menno Dijkstra had de naam “Wâldfertier” bedacht en deze naam werd uitgekozen. Menno werd daarvoor bedankt en ontving daar voor een cadeau.
Opening Multifunctionele ruimte “Wâldfertier”
Met de verbouwing van de gymzaal naar een multifunctionele ruimte heeft deze ruimte twee functies gekregen, namelijk een sportfunctie en een dorpshuisfunctie. Wethouder Paul Maasbommel ging in zijn toespraak in op de sportfunctie van de multifunctionele ruimte en wethouder Jan Benedictus, als dorpshuiswethouder, op de dorpshuisfunctie van de multifunctionele ruimte.
Daarna werden de gordijnen geopend door de beide wethouders en werd het bord met de nieuwe naam onthuld. In het kader van de transitie van de gymzaal naar een multifunctionele ruimte is de gymzaal compleet geïsoleerd, een nieuwe sportvloer aangebracht, nieuwe verwarmingstoestellen en een afdekvloer voor evenementen. De sponsoren werden meerdere keren genoemd en bedankt, omdat zonder hen dit niet gerealiseerd had kunnen worden. Alle vrijwilligers en de bouwcommissie werden hartelijk bedankt voor de enorm grote inzet. De heren van de Bouwcommissie, te weten Sjoerd Hoekstra, Jan Dijkstra, Willem Bosch en Willem Jonkman (helaas afwezig) ontvingen hiervoor een prachtig bos bloemen van de voorzitter van Husterwâld, Frans Boersma.
Afscheid gemeente Kollumerland c.a.
Frans Boersma voorzitter Hústerwâld bracht het volgende naar voren: “Om it ofskie fan Kollumerlân ca te betinken ha Henny Dijk-Stal en ik betocht om it lûd fan Aldwâld op de grins fan de wâlden de iepen greide hearre te litten. Derby wolle wy benammen nei de takomst sjen. De seal ferbyldet Aldwâld op de grins fan Wâlden en greide. Foar it lûd ha wy de klam lein op de fûgels. Sa’t se der wiene en sa’t we se graach werom ha wolle. Mar foarop stiet it gesellich treffen fan ynwenners underling. Dêr is in doarpshûs foar”. Voor de kinderen was er nog een knutselprogramma en in de kleedkamer werden sprookjes verteld en een quiz over vogels. Daarna was er voor iedereen soep en een broodje.