Waaraan denken bij het stallen van een caravan? – 4 tips · Foto('s): 
RECLAME

Waaraan denken bij het stallen van een caravan? – 4 tips

zaterdag 11 december 2021

LEEUWARDEN – Na een periode van zon, zee en vakantie loopt de zomer op een gegeven moment op zijn einde. De barbecue gaat de schuur in en ook de zomerkleren kunnen terug naar zolder. Behalve dat, betekent het ook dat het caravanseizoen officieel afgelopen is en deze kan worden opgeborgen.

Voordat je je caravan naar de stalling gaat brengen voor een winterslaap, is het goed om rekening te houden met een aantal dingen. Door dit te doen, weet je zeker dat de caravan in goede conditie blijft en kun je deze met een gerust hart de hele winter laten staan.

  1. De grote schoonmaak

Omdat de caravan de gehele winter binnen zal staan en dit een aantal maanden zal duren, is het goed van tevoren om de grote schoonmaak te houden. Verwijder etensresten en geef alle gebruikersvoorwerpen even een sopje. Zo voorkom je namelijk dat de caravan na zo’n een periode gaat stinken of dat er tócht iets ligt te rotten. Niet zo’n prettige binnenkomer aan het begin van het seizoen. Door de grote schoonmaak voorkom je ook dat viezigheid het oppervlak permanent gaat aantasten en dit niet meer teruggedraaid kan worden.

  1. Een overdekte stalling

Het is een optie om de caravan buiten te stallen en volledig in de was te zetten. Echter is het voor de conditie beter om te kiezen voor een stalling waarbij de caravan binnen, en dus overdekt staat. Het scheelt ook veel werk. Hierdoor voorkom je namelijk dat weersomstandigheden de caravan gaan aantasten of dat deze extreem gaat verkleuren. Is een overdekte stalling niet mogelijk of volgens jou niet voldoende? Dan is daar nog een andere, betere oplossing voor.

  1. Verwijder het beddengoed, de kussens en andere stoffen

Doordat de winterperiode vochtig kan zijn, kan dit vocht onder andere het beddengoed en de kussens aantasten. Het kan gaan stinken en ook ongedierte kan erop afkomen. Alles behalve een prettig idee. Verwijder deze voor het stallen uit de caravan, was het thuis uit en berg het op. Na de winter kan het gewoon weer terug de caravan in.

  1. Kies voor een goede caravanhoes

Dat de caravan beschadigt of verkleurt door de weersomstandigheden, dat wil je voorkomen. Je bent er tenslotte zuinig op en je wilt die perfecte conditie behouden. Ook tijdens de stalling. Voor een optimale bescherming kies je voor een goede caravanhoes.

Deze speciale hoezen zijn gemaakt van het sterkste en dikste materiaal. Hierdoor is de caravan niet alleen beschermd tegen extreme hagel, regen of kou, maar ook tegen stof en Uv-straling. Deze straling kan namelijk onmogelijk door de hoes heen dringen en de caravan aantasten. Hier zijn ze op gemaakt.

Conclusie

De caravan stallen tijdens de wintermaanden moet ervoor zorgen dat deze in perfecte conditie blijft. Wil je deze conditie waarborgen en beschadigingen voorkomen? Kies dan altijd voor een caravanhoes bij een specialist zoals De Zeilen Specialist. Deze hoes beschermt de caravan tegen extreme weersomstandigheden en laat Uv-licht niet door. Zo haal je de caravan op zoals je hem hebt achtergelaten.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?