Waar moet je naar kijken bij het kiezen van een makelaar · Foto('s): 
RECLAME

Waar moet je naar kijken bij het kiezen van een makelaar

woensdag 01 december 2021

LEEUWARDEN – Het is van belang dat je de juiste makelaar kiest, het maakt niet uit of je nu wilt kopen, verkopen of huren. Als je het via een makelaar doet gaat het sneller en makkelijker. Vaak is het ook nog voordeliger. Uiteindelijk is het wel van belang om de juiste makelaar hiervoor te kiezen. In veel grote steden heb je makelaars zoals een makelaar in Den Haag. Hier zullen wij een aantal tips delen voor het kiezen van de juiste makelaar, dus lees snel verder! . 

Persoonlijke klik 

Wanneer je een huis wil kopen spelen er grote belangen. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een makelaar waar je een goed gevoel bij hebt. Het hoeft zeker niet je beste vriend te zijn, maar het is belangrijk dat je samen met diegene je behoefte kan delen en dat de makelaar weet wat jij wil en daar ook in mee denkt. Je moet hem of haar  kunnen vertrouwen om een goede samenwerking te kunnen krijgen.

Meerdere makelaars 

Nodig meerdere makelaars uit. Iedere makelaar is weer anders en ziet de verkoopwaarde ook weer anders. Daarnaast heeft elke makelaar weer een ander tarief, het is slim om hierin te vergelijken. Wist je dat dit je duizenden euro’s kan besparen? .

Vragen

Het is van belang dat als je de juiste makelaar hebt gevonden,  je ook de juiste vragen aan die persoon stelt. Je moet de tijd zo goed mogelijk benutten omdat je er uiteindelijk voor betaald. Een makelaar met ervaring vertelt je vaak veel dingen uit zichzelf en hoef jij niet degene te zijn die alle vragen stelt.

Prijs 

Het kost altijd geld als je gaat samenwerken met een makelaar. Je wilt natuurlijk zo voordelig mogelijk uit zijn met een makelaar, maar ga niet voor de goedkoopste. Je moet goed naar de kwaliteit van de makelaar kijken. Misschien betaal je wat meer voor deze makelaar maar dit kan terug worden verdient door te onderhandelen over bijvoorbeeld de verkoopprijs.

Dichtstbijzijnde makelaar 

Ga ook niet direct voor de dichtstbijzijnde makelaar. Onderzoek zeker een aantal makelaarskantoren en kijk welke het beste bij jou aanvoelt. Mocht dit makelaarskantoor bij jou om de hoek zijn dan heb je geluk. Ga dus echt voor de kwaliteit die een makelaar biedt. Woon je bijvoorbeeld in Zwolle dan kan je natuurlijk een makelaar in Zwolle kiezen, maar kies niet meteen voor de makkelijkste weg. Veel succes met het kiezen van de juiste makelaar!

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?