V.v. Ternaard komt goed uit winterslaap · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

V.v. Ternaard komt goed uit winterslaap

maandag 29 januari 2024

TERNAARD – Na een korte winterstop kon dan zaterdagmiddag de bal weer gaan rollen op sportcomplex “De Bourfinne” waarbij Ternaard Oostergo ontving deze middag. Afwachten was het hoe beide ploegen uit de winterstop waren gekomen daar beide ploegen nog geen ene oefenwedstrijd hadden gespeeld naar de tweede helft van de competitie.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen daar de afgelopen week bij ons het droevige bericht binnen kwam dat oud lid en dochter van ons spelend lid Tjerk Meijer, Jannet Meijer op 23-jarige leeftijd was overleden. Verder speelde Ternaard met rouwbanden deze wedstrijd.

Even over half drie is het scheidsrechter Gjaltema uit Drogeham die voor het begin van de eerste helft floot en Oostergo mocht aftrappen. Beide ploegen tasten elkaar de eerste minuten wat af, maar daarna is het Ternaard dat het initiatief neemt en met prima aanvallen Oostergo terugdringt. Zo ook in de 8ste minuut als ervan achter bij Ternaard de bal diep wordt gespeeld op Jan Pieter Prins die op snelheid met de bal het strafschopgebied van Oostergo induikt maar ten val wordt gebracht door een Oostergo speler. Het is het gelijk scheidsrechter Gjaltema die naar de stip wijst en Ternaard een strafschop geeft. Deze wordt feilloos ingeschoten door Jacob van der Veen die hier mee keeper Jelmer Hoekstra het na kijken geeft en zo vroeg in de wedstrijd Ternaard op 1-0 brengt. In de 13de minuut opnieuw een prima kans voor Ternaard als er paniek is in de achterhoede van Oostergo en Simon van der Weg zomaar richting doel kan gaan, maar helaas zijn inzet ging net over het Oostergo doel. Zo blijft Ternaard met prima aanvallen het Oostergo moeilijk maken dat maar weinig tot goed aanvallend voetbal kan komen daar Ternaard steeds vroegtijdig bleef storen. Zo ook in de 16de minuut in als Laurens Kramer prima over links kan op komen en daarna de bal breed legt op de mee op gekomen Jacob van der Veen die de bal iets te ver voor zich uitspeelt waar door de keeper net iets eerder bij de bal was en dus Jacob van scoren af hielp. Zo kreeg Ternaard hierna diverse mogelijkheden om de score uit te breiden zo ook in de 20ste minuut als op nieuw Laurens Kramer zich prima vrijspeelt en daarna het strafschopgebied in duikt en ziet dat de keeper Jelmer Hoekstra van Oostergo uit zijn doel kwam en Laurens Kramer uithaalt waarbij de bal via de rug van de keeper het doel zou in rollen, maar nog net tijd kan keeper Jelmer Hoekstra de bal alsnog voor de doellijn pakken. Zo blijft Ternaard drukken en kan het evenwicht nog niet in doelpunten uit drukken. Zo ook In de 35ste minuut is het Anthony Hoekstra die op volle snelheid over rechts kan op komen en daarna naar binnen komt en mag uithalen maar de bal net over het Oostergo doel ziet verdwijnen. Zo ziet Almer Zijlstra op slag van rust nog zijn inzet in het zijnet van het Oostergo doel verdwijnen en breekt de rust aan met een magere 1-0 voorsprong voor Ternaard.

Na rust geen wijzigingen bij Ternaard dat gelijk weer begint aan te vallen en Oostergo vastzet op eigen helft. Toch krijgt Oostergo zo maar een hele grote kans als in buitenspelpositie een speler zo maar alleen mag door gaan en grensrechter Jappie Braaksma vlagt voor buitenspel, is het scheidsrechter Gjaltema die nog van achteren moet komen en niets kon waarnemen en laat door spelen tot ieders verbazing, maar gelukkig voor Ternaard verprutste de Oostergo spits deze grote kans op de gelijkmaker. En zo kon het wezen dat Ternaard uit het niets zomaar de gelijkmaker om zijn oren had gekregen omdat het de vele kansen die het gekregen had, niet benut had. In de 68ste minuut haalt trainer Yko de Boer spits Laurens Kramer naar de kant en brengt hij Alex van der Weg voor hem in het veld. Na een paar plaagstootjes van Oostergo waarbij Ternaard na die rare actie van buitenspel even moest bekomen en Oostergo iets ruikt, is het hierna weer Ternaard dat zich herpakte en in de 74ste minuut op rechts een hoekschop mocht nemen. Het is Germer van der Weg die de bal scherp voor brengt en broer Simon van der Weg die prachtig in komt lopen en met een geweldige kopbal de 2-0 maakt. Zo komt in de 79ste minuut ook nog Teake Jan Keegstra in het veld voor de licht geblesseerde Jacob van der Veen. Zo blijft Ternaard het spel dikteren en wordt het uit een prima aanval in de 83ste minuut ook nog 3-0 door een uithaal van Germer van der Weg. De wedstrijd was gespeeld, want na 90ste minuut voetbal is het hierna scheidsrechter Gjaltema die voor het laatst floot en Ternaard na die korte winterstop een verdiende overwinning behaald had op Oostergo. Volgende week speelt Ternaard de uit wedstrijd tegen Ouwe Syl.

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00