VV Dokkum vliegt van euforie naar deceptie · Foto('s): Peter Kuipers
  Peter Kuipers

VV Dokkum vliegt van euforie naar deceptie

dinsdag 12 april 2016

Op zaterdag 9 april kwam koploper Grootegast op bezoek bij v.v. Dokkum. De thuisploeg speelt altijd graag tegen Grootegast, want deze goed voetballende ploeg ligt Dokkum wel. En dat bleek vandaag ook weer. Want binnen 11 minuten stond er een 2-0 op het scorebord. Martijn Jongeling benutte eerst een penalty en even later klopte hij alle verdedigers op snelheid en lobte de bal over de verslagen doelman.

Toen brak voor Dokkum een desastreuze minuut aan. In de 13e minuut leek Grootegast op 2-1 te komen maar verdediger Erik van Buiten sloeg de bal, in een reflex, uit het doel. De scheidsrechter kon niet anders dan Erik de rode kaart te tonen. De penalty werd benut, 2-1. De organisatie was even zoek bij de groen/witten en Grootegast wilde snel de 2-2 maken. Maar Sybren Oegema stuurde even later Martijn Jongeling goed weg en laatstgenoemde schoof de bal koelbloedig langs de keeper, 3-1!

Dat doelpunt kwam als geroepen want Dokkum had het even zwaar. Grootegast bleef echter rustig het balletje rondspelen, en met veel lopende mensen vanuit het middenveld kwamen de verdedigers vaak in een ondertal terecht. Vlak voor rust viel de 3-2. Ietwat gelukkig maar enigszins terecht. In de rust kon Dokkum even op adem komen want het was een enerverende eerste helft.

Het was in de tweede helft duidelijk wat Grootegast wilde, snel de 3-3 maken en dan doorpakken. En die 3-3 viel voor Dokkum helaas te snel. Doelman Patrick van der Velde was wederom verslagen na een schot, die via de binnenkant van de paal, binnenvloog. Het statische verdedigingsduo van Grootegast was inmiddels vervangen door meer snelheid en dus kwam Martijn Jongeling er minder goed doorheen. Grootegast controleerde de wedstrijd en bleef rustig de goede momenten afwachten. Toen de 3-4 viel knakte er iets bij Dokkum en kwam daar niet meer overheen.

De 3-5 was voor de statistieken want Dokkum berustte zich in de nederlaag. Grootegast speelde de wedstrijd rustig uit. De grote euforie van de gasten, na het laatste fluitsignaal, zei veel over hun angst voor Dokkum. Ze komen niet graag naar het Harddraverspark. Maar met een 3-5 overwinning doen ze een reuzestap richting het kampioenschap, mede omdat Wykels Hallum met 0-3 verloor tegen Kollum. Iedereen is wel van mening dat Grootegast veruit de beste ploeg is in deze 3e klasse B en dus speelde Dokkum best een hele aardige pot vandaag.

(C) Verslag: Jacob Kobus

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00