Voorkom diefstal en zorg voor goede inbraakbeveiliging voor uw bedrijfspand · Foto('s): 
RECLAME

Voorkom diefstal en zorg voor goede inbraakbeveiliging voor uw bedrijfspand

woensdag 15 december 2021

LEEUWARDEN – Niet alleen woningen, maar ook bedrijfspanden zijn een serieus doelwit van inbrekers. De schade kan behoorlijk oplopen en alles regelen na inbraak kost veel tijd en energie. Reden genoeg om uw bedrijf zo goed mogelijk te beschermen. 

‘Inbraken vermindert door de corona crisis’, is een van de krantenkoppen die in de afgelopen jaar meerdere keren te lezen was, ook online. Je zou kunnen denken dat dit een van de positieve kanten is van de pandemie vanwege de lockdown maatregelen. Dat geldt wellicht voor woninginbraken, maar voor bedrijven ligt dit wat anders. Hoe kan dat? Het meer thuiswerken zorgt er juist voor dat bedrijfspanden vaak leger zijn en er minder mensen in de buurt zijn om een oogje in het zeil te houden. Volgens Frank Smit, eigenaar van beveiligingsbedrijf FSS Security liegen de aanvragen voor beveiliging voor bedrijven er niet om. Er blijkt een stijgende vraag naar bedrijfsbeveiliging te zijn. In tegenstelling tot wat meeste mensen juist zouden verwachten, pakt het thuiswerk advies dus niet altijd ten gunste uit voor ondernemers. Deze groep kunnen nu een kwetsbare groep zijn.

Inbraak op bedrijventerreinen

Inbrekers kiezen het liefst bedrijfspanden die afgelegen liggen of op deels verlaten bedrijventerreinen staan. Een pand dat aan de rand van een industrieterrein staat bijvoorbeeld of dicht bij een vluchtroute ligt, hebben de voorkeur. Uit onderzoek van Interpolis komt naar voren dat groothandels in auto-onderdelen, gereedschappen en computeronderdelen helemaal in de smaak vallen bij inbrekers.  Geliefde onderdelen om te stelen zijn onder andere tuingereedschappen, kettingzagen, zitmaaiers, smartphones, airbags, velgen en koplampen. “De locatie van het pand is relevant, maar ook de hoeveelheid waardevolle zaken in dat pand en de beveiliging van je ramen en deuren”, aldus Frank Smit.

Neem maatregelen

Het is dus zeker zaak om naar de risico’s van uw bedrijfspand te kijken en inbraakbeveiliging op maat te kiezen. Het gaat hierbij om de juiste combinatie van beveiligingsmaatregelen. Het Verbond van Verzekeraars heeft speciaal een risicoklasse tool ontworpen om te zien hoeveel risico uw bedrijf loopt valt en welke beveiligingsmaatregelen hierbij horen. Maatregelen die je zelf kunt ondernemen als bedrijfseigenaar zijn onder andere letten op rondslingerend materiaal. Denk aan ladders, kratten of containers die gebruikt kunnen worden om binnen te komen. Werk daarnaast met gecertificeerde sleutels. Medewerkers kunnen dan een sleutel of pas moeilijker bijmaken. Je hebt er immers een certificaat voor nodig. Je kunt ook een meldingsplicht instellen bij verlies van een sleutel of pasje. Daarnaast is het installeren van een alarmsysteem onontbeerlijk. Het alarmsysteem kun je koppelen aan een particuliere alarmcentrale. 

Mobiele surveillance

Indien uw  bedrijfspand in een hoge risicoklasse valt of het echt gaat om een groot bedrijf met waardevolle spullen, dan is het inhuren van een beveiligingsbedrijf geen overbodige luxe. Door middel van surveillance rondes kunnen panden of terreinen gecontroleerd worden. Dat gebeurt doorgaans op onregelmatige tijdstippen en dagen buiten openingstijden zodat inbrekers nooit weten wanneer wanneer ze controle kunnen verwachten. Beveiligingsbedrijf FSS Security is gespecialiseerd in onder meer mobiele surveillance. Tijdens controlerondes checken de beveiligers ook op openstaande ramen, deuren en poorten en op (onbevoegde) personen of verdachte voertuigen op het terrein. En dat niet alleen. Ook wordt er onnodig brandende verlichting gerapporteerd en gelet op situaties die brandgevaar kunnen opleveren. Indien nodig kan er direct contact met de politie worden opgenomen. Als uw bedrijf op een bedrijventerrein ligt, is het gezamenlijk inschakelen van een beveiligingsbedrijf een goede optie. Zo kunt u de kosten delen en zorgt u met elkaar voor een betere veiligheid. 

Beveiligingsbedrijf FSS Security 

Beveiligingsbedrijf FSS Security doet meer dan alleen mobiele surveillance. Ook objectbeveiliging in bijvoorbeeld kantoorpanden, laboratoria, overheidsgebouwen, winkels, hotels en zorginstellingen is een specialisme van FSS. Receptiedienst, het aannemen van de telefoon en bezoekersregistratie, het uitvoeren van controlerondes en cameratoezicht. Evenals alarmopvolging, waarbij er een surveillanceauto naar het betreffende object gestuurd indien er een alarm binnenkomt Uiterst handig Bij als u al een inbraaksysteem heeft geïnstalleerd of gebruik maakt van een brandmeldcentrale, een mobiele cameramast en/of bij een mobiele alarm koffer. Er kan dus voor uw onderneming gekeken worden naar de juiste beveiliging die bij uw bedrijf past. er wordt gekeken naar uw specifieke situatie en op die manier kan er zo echte beveiliging op maat worden gemaakt. Ook als  u het geluk heeft dat uw bedrijf nog nooit slachtoffer is geweest van inbraak, dan loont het alsnog om bedrijfsbeveiliging te overwegen voor uw pand. Het preventief inzetten van bedrijfsbeveiliging kan enorm helpen schade en ongemak te voorkomen. Tijd die u beter of liever besteedt aan ondernemen.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?