Voorbeschouwing: SC Veenwouden gaat op zoek naar punten in Balk · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Voorbeschouwing: SC Veenwouden gaat op zoek naar punten in Balk

vrijdag 01 april 2016

Komende zaterdag speelt SC Veenwouden tegen VV Balk. Langzaam maar zeker gaat de tijd dringen voor SC Veenwouden. Er moeten punten worden behaald in de laatste 6 wedstrijden. De eerste mogelijkheid is komend weekend tegen het stugge team van oud SC Veenwouden trainer Dick Sangers. In hoeverre SC Veenwouden daarin slaagt zal zaterdagmiddag blijken.

Het is al wat langer zichtbaar. SC Veenwouden is het goede spel van vorig seizoen langzaam maar zeker een beetje kwijt geraakt. Aanvankelijk werden nog wel 14 mooie punten gehaald. Maar inmiddels is SC Veenwouden al 10 wedstrijden zonder overwinning. Het hogere niveau van de eerste klasse doet zich voelen, evenals het gemis aan een brede selectie. Desondanks is het een bewuste keuze om geen spelers actief van buiten te halen.

Spelers uit de eigen opleiding
VV Balk hanteert hetzelfde beleid en speelt eveneens met spelers die voortkomen uit de eigen geledingen. Twee jaar geleden moest VV Balk alles uit de kast halen om zich uiteindelijk veilig te spelen voor lijfsbehoud in de eerste klasse. Inmiddels is VV Balk één van de toppers in deze klasse en strijdt met Oranje Nassau voor het kampioenschap. Het is een stug team met Johannes Altena als een sterke en gemakkelijk scorende spits.

In de thuiswedstrijd wist Balk tweemaal met harde en onhoudbare afstandsschoten te scoren. Ondanks dat SC Veenwouden diverse goede scoringskansen kreeg om aan deze wedstrijd een punt of zelfs meer over te houden, werd uit eindelijk met 1-3 verloren. Daardoor hield SC Veenwouden aan die wedstrijd toch wel een katerig gevoel over.
Mouwen opstropen

Komende zaterdagmiddag is er de kans, om na een weekje rust, de thuisnederlaag recht te zetten. Dat zal niet gemakkelijk zijn, maar de mouwen worden opgestroopt voor een goed resultaat. Er wordt om 14.30 uur, onder leiding van scheidsrechter M.W. de Jager, afgetrapt op voetbalcomplex ‘De Wilgen’ in Balk. We hopen uiteraard op een goede publieke belangstelling. Aan het weer zal het niet liggen.

© Tekst: Jan Sijtsma

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?