Vlaggeschip TTS laat reserves Huizum in het stof bijten · Foto('s): 

Vlaggeschip TTS laat reserves Huizum in het stof bijten

dinsdag 01 maart 2016

Op de schrikkeldag was de damzaal van Café de Haven het strijdtoneel van de Friese dambond competitie. Twee teams gaven acte de presence om uit te komen tegen het eerste en tweede team van TTS. Bovendien ontstond een huiselijke sfeer toen er opeens een dame in de zaal aanwezig bleek te zijn die gezellig met een haakwerkje bezig bleek te zijn.

Voor het eerste team waren de reserves van Huizum naar Surhuisterveen gekomen. Toen de wedstrijdleider de opstelling zou maken bleken twee spelers van TTS door de griep te zijn geveld waardoor er moest worden geïmproviseerd. Ook de Huizumers hadden te maken met een aantal invallers, zodat er aan beide kanten sprake was van een verrassingsopstelling.

Gerrit Terpstra was de eerste TTS-gelukkige doordat Marten Martens aan bord twee dacht een vereenvoudiging te realiseren, maar dat geintje moest hij met een achterstand van twee schijven bekopen. Verder doorspelen had geen zin en de eerste puntjes waren binnen. Super invaller Luitzen van der Heide kwam uit tegen Ton Bouwkamp. Luitzen die dit seizoen in goede vorm verkeerd behaalde eerste 1 brikje winst en wist daarna met een achterloper de stelling van zijn tegenstander compleet te ontrafelen.

TTS-topper Rein van der Wal wou de score opvoeren met een combinatie tegen Reinout Sloot waarbij Reinout als antwoord een plakkertje met doorbraak had gezien. De misrekening van Rein die op slag bleef staan, terwijl Reinout wel dam kreeg was fataal. De brikjes van Rein werden als schapen naar de slachtbank geleid. Na afloop bleek Reinout met deze winst de eer te redden voor de gasten.

Karel de Bruin speelde weer eens solide en Bart Adema hield lange tijd vol maar moest uiteindelijk in Karel zijn meerdere erkennen. Op bord vier was het Anton van der Ploeg die duidelijk te sterk bleek voor senior Dirk Zwier. Na de catastrofale misser van Anton van zaterdag voor hem een opsteker die weer de nodige motivatie geeft.

De langste pot van de avond werd op bord drie gespeeld. TTS-senior Berend Bakker werd op het laatste moment opgetrommeld om achter het bord te verschijnen. De Feansters kennen inmiddels de kwaliteiten van Berend. Zijn tegenspeler toernooitijger Jan Terpstra die in geheel Europa bekend is als toernooispeler schatte de zaak echter verkeerd in. In een perfecte positionele pot werd Jan door Bakker het ravijn ingeduwd. Omtrent de tijdscontrole werd het nog even spannend maar Bakker bleek alles onder controle te hebben ondanks de minder beschikbare tijd.

De uitslag van 10-2 betekende voor de Feansters een fraaie tweede plaats in de Friese hoofdklas waarnaar men dit jaar voor het eerst was gepromoveerd. De reserves van TTS wisten in hun eerste jaar door de remise tegen Oerterp 2 promotie te realiseren en mogen volgend jaar uitkomen in de eerste klasse.

Details TTS – Huizum 2:

Rein van der Wal – Reinout Sloot (0-2)
Gerrit Terpstra – Marten Martens (2-0)
Berend Bakker – Jan Terpstra (2-0)
Anton vd Ploeg – Dirk Zwier (2-0)
Karel de Bruin – Bart Adema (2-0)
Luitze vd Heide – Ton Bouwkamp (2-0)

Einduitslag: 10-2

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Vlaggeschip TTS laat reserves Huizum in het stof bijten · Foto('s): 
Vlaggeschip TTS laat reserves Huizum in het stof bijten · Foto('s): 
Vlaggeschip TTS laat reserves Huizum in het stof bijten · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?