VIOD wint in doelpuntrijk duel van Suameer · Foto('s): Herman Annema
  Herman Annema

VIOD wint in doelpuntrijk duel van Suameer

maandag 11 april 2016

Zaterdag 9 april stond de wedstrijd Suameer tegen VIOD op het programma. VIOD moest het doen zonder Jouke Sjoerdstra (ziek), Harmen Schaafsma (feestje) en Leo Bosma (2x getraind). Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter van Zutphen was duidelijk wat VIOD wou, de bal ging snel en makkelijk rond en in de eerste minuut leidde dit meteen tot een goeie kans van Nykle Durk van der Valk.

VIOD zette Suameer direct onder druk en veroverde de bal steeds snel weer, in de derde minuut kreeg Roelof v.d. Veen de bal aangespeeld op het middenveld, draaide goed open en stuurde weer Nykle Durk v.d. Valk de diepte in en die wist de uitkomende keeper te passeren (0-1). VIOD was heer en meester en dit leidde in de negende minuut alweer tot een kans, Roelof van der Veen zette de aanval op via Jelmer Visser en die lag de bal voor de goal, maar Marcel van der Meulen kwam net tekort om de bal binnen te tikken. VIOD kon achterin rustig rond spelen en door inschuiven van één van de centrale verdedigers steeds een mannetje extra creëren op het middenveld en zo kwam de 0-2 ook tot stand.

Het was de onvermoeibare Jouke Bosgraaf die door goed inschuiven de bal op het middenveld kreeg en meteen spits Jelmer Visser kon inspelen, deze legde de bal goed terug waarna Jouke Bosgraaf met een schot vanaf een 30 meter de keeper verschalkte. Vanaf de aftrap van Suameer kwam VIOD al weer snel in balbezit en Ruben Roodhart stuurde met een mooie pass Marcel van der Meulen de diepte in, hij controleerde de bal met de borst en tekende met zijn nieuwe sneeuwwitte schoenen de 0-3 aan. Er waren nu twintig minuten gespeeld en het er leek erop dat het voor VIOD een heel erg simpele middag zou worden, in de drieëntwintigste en negenentwintigste minuut waren er nog twee goeie mogelijk heden voor Erik van der Veen (op lat) en Kees Hansma (redding keeper) en daarna zakte VIOD te ver in en begon zowaar Suameer de tweede bal te winnen op het middenveld en zo brachten ze de stand op 1-3 in de tweeëndertigste en een minuut later zelfs op 2-3.

Bij VIOD was het voetbal wat ze in de eerste twintig minuten lieten zien even weg en Suameer kreeg het idee dat er nog wat viel te halen. Er werd onderling in het veld veel gepraat over die tegendoelpunten maar gelukkig pakte VIOD het spel weer op en in de achtendertigste minuut kwam VIOD weer goed door over de rechterkant en de voorzet werd door topscoorder Jelmer Visser goed ingekopt 2-4. Iedereen dacht dat het nu al wel was gespeeld maar Suameer dacht daar anders over, nog voor rust brachten ze de stand op 3-4. Suameer veroverde de bal op het middenveld en zocht meteen hun spits, die lag op de zestien eenvoudig terug op de ingelopen speler en kon Otte Visser makkelijk passeren. Met de stand 3-4 gingen de beide partijen en hun supporters om thee, voor de toeschouwer een mooie eerste helft met zeven goals, maar natuurlijk had VIOD dit zover niet hoeven laten komen.

Tweede helft
Vanaf de aftrap liet VIOD meteen weer zien wat het graag wil, in balbezit snel rond spelen en diepte zoeken en bij balverlies meteen weer druk zetten op de bal zodat deze snel weer in bezit komt. In de zevenenveertigste minuut ligt de rechterkant weer helemaal open en via een Suameer speler krijgt VIOD een corner, deze corner wordt door Erik van der Veen goed voorgelegd en alweer ingekopt door Jelmer Visser. (3-5). Weer een goeie start zo snel na de rust, Suameer probeert nog wel middels lange ballen de spitsen te bereiken maar door goed verdedigend werk komt VIOD niet in de problemen en kunnen lekker combineren en leuke aanvallen opzetten. In de éénenvijftigste minuut krijgt VIOD een vrije trap op ongeveer vijfentwintig meter vanaf de goal, normaal eist specialist Roelof van der Veen deze ballen op maar in de eerste helft raakte hij door toedoen van een eigen speler geblesseerd aan zijn hand en kon zodoende de bal niet goed voor zichzelf neerleggen.

Hij gunde zijn broer Jouke Bosgraaf de bal en deze beschaamde zijn vertrouwen niet door de bal met een streep in de verre kruising te schieten (3-6). Na deze goal ging het spel heen en weer en leverde nog wel kansen op aan beide kanten maar geen goals die de stand veranderden. In de éénenzestigste minuut was er nog wel een goeie aanval van VIOD die door Jelmer Visser knap was binnen geschoten maar helaas werd afgekeurd voor buitenspel, waarna Visser ook nog werd getrakteerd op een begrijpelijke gele kaart door de goed leidende scheidsrechter Van Zutphen. In de zeventigste minuut kwam Sjoerd Visser binnen de lijnen voor Marcel van der Meulen en in de achtenzeventigste minuut werd de goed spelende Kees Hansma vervangen door C-junior Gerald Mous. Deze Mous liet zich meteen gelden, want bij balbezit zocht hij goed de diepte via de zijkanten.

VIOD kreeg nog enkele goeie kansen om de score verder uit te breiden, maar in de tweeëntachtigste minuut was het weer Suameer dat scoorde en de stand op 4-6 bracht. VIOD liet zich niet weer van de wijs brengen en door een goeie voorzet van Bauke Visser kon Roelof van der Veen makkelijk de 4-7 inkoppen en in de éénennegentigste minuut rondde Bauke Visser een door hem zelf opgezette aanval fraai af met een lob over de keeper en bracht de eindstand op 4-8. Volgende week is VIOD vrij en speelt op 23 april de derby in Driezum tegen VCR. Voor meer foto’s kijk op www.viod-driezum.nl.

© Verslag: Jouke Bosgraaf

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00