VIOD vrouwen treffen beloften FC Twenthe in nacompetitie · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VIOD vrouwen treffen beloften FC Twenthe in nacompetitie

zondag 04 mei 2014

Ter Leede 2 uit Sassenheim was de tegenstander van VIOD VR1 in de laatste competitiewedstrijd. Ter Leede kon alleen door winst nog de nacompetitie ontlopen en was daarnaast ook nog afhankelijk van het resultaat van Be Quick Zwolle. Voor VIOD stond er niks meer op het spel. De derde plaats en de derde periodetitel waren al veilig gesteld.

Voor de Driezumers was het veel belangrijker wie de opponent zou zijn in de eerste ronde van de nacompetitie. Met het beloften team van FC Twenthe, dat onder de naam ATC ’65 voetbalt, wacht VIOD volgende week zaterdag (17.00 uur) een bijna schier onmogelijke opgave. Een niet toevallige combinatie omdat Joop Munsterman van beide verenigingen de voorzittershamer hanteert en waarschijnlijk ook in Driezum aanwezig zal zijn.

VIOD kwam niet geheel schadevrij uit de laatste competitiewedstrijd die op 0-0 bleef steken. Zowel Elissa Halbesma, Rafaela Dijkstra als Marissa Elzinga gingen strompelend mee terug naar Fryslân. Dat de belangen voor Ter Leede groter waren, was duidelijk zichtbaar. De vrouwen uit de Bollenstreek vochten voor elke meter en schuwden de fysieke duels allerminst.

Met gemiddeld bijna een kop groter dat de Friezinnen domineerden zij de wedstrijd en hadden meer verdiend dan enkel een schamel puntje. Maar keepster Joukje van der Meer was één van de weinigen uit het VIOD-kamp die wel haar normale niveau haalde en behoedde VIOD diverse keren van een achterstand. VIOD kreeg één kans, maar die was niet aan Linda Visser besteed. Het meest opmerkelijke feit was nog dat laatste man Alie Veenstra keihard de bal tegen het hoofd van scheidsrechter Van der Ploeg schoot. Wakker geschoten, floot hij daarna vooral in het voordeel van VIOD.

VIOD sloot een geweldig seizoen af bij het grootste WOK restaurant van Friesland, waar linkerspits Marissa Elzinga in haar spaarzame vrije uurtje wat probeert bij te verdienen. Het toetje werd bewust overgeslagen, want dat wacht in de vorm van de wedstrijd tegen het beloftenteam van FC Twenthe.
Dit team zorgde afgelopen zaterdag voor de grootste stunt in het vrouwenvoetbal dit seizoen. Met 10 speelsters wist het in de allerlaatste seconde Fortuna Sittard van het landskampioenschap (amateurs) af te houden: eindstand 1-1. Voor meer foto’s zie www.vioddames.nl

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIOD vrouwen treffen beloften FC Twenthe in nacompetitie · Foto('s): Eigen foto's
VIOD vrouwen treffen beloften FC Twenthe in nacompetitie · Foto('s): Eigen foto's
VIOD vrouwen treffen beloften FC Twenthe in nacompetitie · Foto('s): Eigen foto's
  Eigen foto's

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?