VIOD VR2 overtuigend kampioen · Foto('s): Jellie van der Meulen
  Jellie van der Meulen

VIOD VR2 overtuigend kampioen

woensdag 20 april 2016

Afgelopen zaterdag trad VIOD VR2 aan in Drachten tegen Drachtster Boys VR1. Bij winst hadden de Driezumers het kampioenschap in de pocket. Alle voorbereidingen waren al getroffen, maar er moest toch wel worden gewonnen.

VIOD begon de wedstrijd scherp en al snel was er voor spits Hilde van der Meulen een dot van een kans. Echter zij bewaarde haar kruit nog voor later. In de zestiende minuut schoot zij namelijk wel raak, door de bal afkomstig van Joukje Smeding, op prachtige wijze achter de Drachtster goalie te schieten. Vijf minuten later was het weer Hilde van der Meulen die scoorde nu uit een corner van Lianne Westra. Nog voor rust kwam de stand op 3-0. Dit was het mooiste doelpunt van de middag. Rechtsback Aukje de Vries stoomde op rechts richting achterlijn en gaf een afgemeten pass op Baukje de Vries. Die schoot op fenomenale wijze de bal in het doel. Eindelijk kreeg coach Romke Wielstra weer wat lucht en ook de vele meegereisde supporters zagen dat de voorsprong verdiend was.

Na de thee werden er wissels toegepast om alle wisselspelers ook hun minuten te laten maken in deze kampioenswedstrijd. In het eerste kwart van de tweede helft kreeg Drachtster Boys ook een aantal kansen, maar keepster Anna Reitsma stond haar mannetje en wist de nul te houden met tot gevolg een publiekswissel. Reservekeepster en smaakmaker Stephanie Willems was haar vervanger. VIOD raakte tegen het einde van de wedstrijd weer op volle toeren. Regina de groot zorgde, onder toeziend oog van haar ouders, met twee prachtige doelpunten voor een passend slotakkoord (eindstand 0-5).

Na het laatste fluitsignaal kon de champagne ontkurkt worden. Looptrainer Hugo Veenker verraste het team met een beker en het VIOD-shirt werd verruild voor een prachtig kampioenshirt. In Driezum volgde de traditonele rondrit op de plattekar. Daarna werd tot in de late uurtjes groots het feest gevierd in café Us Thús. VIOD werd met ruime voorsprong op nummer twee SWZ BOSO Sneek de terechte kampioen en moet met deze selectie ook hoge ogen kunnen gooien in de tweede klasse.

© Verslag: Jouke Dantuma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00