VIDEO: Zeepkistenrace Ie, AZC Dokkum en Voorleeskampioen 2024 in de WNS · Foto('s): RTV NOF | Taeke Kooistra
  RTV NOF | Taeke Kooistra

VIDEO: Zeepkistenrace Ie, AZC Dokkum en Voorleeskampioen 2024 in de WNS

zaterdag 25 mei 2024

DE WESTEREEN – De presentatoren Jaap van der Laan en Taeke Kooistra samen met technicus Klaas Kempenaar mochten deze zaterdag 25 mei de Weekend Nieuwsshow (WNS) verzorgen. Deze uitzending was gevuld met verschillende en interessante onderwerpen. Zo kwam ook de Voorleeskampioen 2024 van Nederland langs in de studio.

De uitzending begon met Tjerk Pieter de Vries van Musical de Fury van Dokkum die in september van dit jaar zal worden opgevoerd in de Bonafatiuskapel. De cast van de Fury is nog niet helemaal compleet en ze zijn op zoek naar 8-12 dansers in de moderne dans. Ervaring is vereist, aanmelden hiervoor kan door een e-mail te sturen naar auditie@nofproducties.nl. De auditie is op 29 mei.

Tekst gaat verder onder de video

 

Op 1 juni vind er in Ie de allereerste zeepkistenrace plaats. Chris Schaap van de organisatie vertelde hoe het idee is ontstaan. Na 10-20 keer erover gehad te hebben is er begonnen met een leeg papiertje. De voorbereidingen zijn in volle gang en de schans van 5,5 meter waar vanaf moet worden gereden staat al in Ie. Deze wordt als de tijd daar is op de terp geplaatst. De inschrijving is al gesloten maar publiek is van harte welkom. De commentatoren van dit evenement is van de ‘Bruorren Pot’. Na afloop is er een muzikale afsluiting.

De redactie van RTV NOF had afgelopen vrijdag een interview met wethouder Kees Wielstra van de gemeente Dantumadiel. De afgelopen tijd zijn er vier komborden gestolen van de inkomende kant op verschillende locaties. De diefstallen brengen onnodige kosten met zich mee voor de gemeente. Er is aangifte gedaan van de diefstallen.

Verslaggever Ben de Jager volgt het hele gebeuren rond het AZC van Dokkum. De partijen zijn het onderling totaal niet met elkaar eens. De discussie duurt nu bijna al een jaar maar de beslissing zal nog niet vallen. 22 locaties waren in beeld waaruit 3 zijn overgebleven (De Watertorenbuurt, Kalkhuisplein en Trije Terpen Súd). Hoeveel alles gaat kosten is nog niet bekend. De gemeente heeft nog geen financiële onderbouwing. Het blijft een groot verhaal aldus Ben de Jager.

Tekst gaat verder onder de video

 

Het theaterduo Firma Draaijer & De Vries brengen het programma Afhaalverhalen. Op verschillende locaties in Friesland wordt het publiek in contact gebracht met verschillende eetculturen. 30 mei is er nog plaats in Kollum. Romke Gabe Draaijer bracht ons op de hoogte over deze ontmoetingsvoorstelling het onderzoek naar de culturen in Friesland en keukens die onze provincie rijk is. De voorstelling begint bij het Chinees-Indische restaurant ook omdat deze restaurants ons geleerd hebben om uit eten te gaan (ver weg en toch dichtbij).

Jan van der Meer vertelde over het benefietconcert die wordt gehouden in Rinsumageast voor de herinrichting en restauratie van de Alexanderkerk. Op zondagmiddag 26 mei vanaf 15:00 uur speelt de band Jazzpresje een diverse mix van goed in het gehoor liggende en redelijk bekende jazz-standards.

We hadden de 12 jarige Voorleeskampioen van 2024 Nederland Fedde Ebbing uit Kollumersweach in de studio samen met zijn meester Tobias Faber. Fedde wilde eerst niet eens met de wedstrijd mee doen. Hij vertelde hoe het ging met de wedstrijd hoe het is gekomen dat hij kampioen is geworden en wat er allemaal op zijn weg komt. Ook de huldiging op school was een hele verrassing voor Fedde. De school is ontzettend trots op Fedde want er deden 230.000 kinderen mee. Fedde is voor een jaar ook kinderdirecteur van een museum in Den Haag.

Zaterdag 6 juli 2024 is er de 15e editie van de Swaddekuier. Willem Kroodsma van de organisatie vertelde ons over de voorbereidingen, de nieuwe routes en startlocatie maar ook waarom voor de naam Swadde is gekozen. Er kan al worden ingeschreven maar op de dag zelf kan er bij de startlocatie worden gestart. Voor meer informatie: www.swaddekuier.nl

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Zeepkistenrace Ie, AZC Dokkum en Voorleeskampioen 2024 in de WNS · Foto('s): RTV NOF | Taeke Kooistra
VIDEO: Zeepkistenrace Ie, AZC Dokkum en Voorleeskampioen 2024 in de WNS · Foto('s): RTV NOF | Taeke Kooistra
VIDEO: Zeepkistenrace Ie, AZC Dokkum en Voorleeskampioen 2024 in de WNS · Foto('s): RTV NOF | Taeke Kooistra
VIDEO: Zeepkistenrace Ie, AZC Dokkum en Voorleeskampioen 2024 in de WNS · Foto('s): RTV NOF | Taeke Kooistra
  RTV NOF | Taeke Kooistra

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?