VIDEO: Wielrennen, Brommels en brandweerwagen in De Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Dries Kalsbeek
  Dries Kalsbeek

VIDEO: Wielrennen, Brommels en brandweerwagen in De Weekend Nieuwsshow

zondag 11 augustus 2024

DE WESTEREEN – In De Weekend Nieuwsshow van zaterdag 10 augustus was er onder andere aandacht voor sport, met wielrenster Anouska Koster en het Skûtsjesilen. Cultuur kwam aan bod met de nieuwe roman van De Graaf van Medwert en het bramenfestival Brommels. Andere onderwerpen waren de reis van de Kollumer brandweer met een brandweerwagen naar Oekraïne en het gezamenlijk verbeteren van de leefomgeving in Feanwâlden, Feanwâldsterwâl en Noardburgum.

Wielrenster Anouska Koster start maandag 12 augustus in de Tour de France Femmes. Koster is goed in vorm, op 30 juli won ze in Frankrijk de Kreiz Breizh Elites Féminin. Bijzonder dit jaar is dat de eerste etappes van de Tour in Nederland worden verreden. Tijdens de parcoursverkenning zaterdag in startplaats Rotterdam trokken de wielervrouwen al veel aandacht van het Nederlandse publiek.

Jaap Cuperus besprak de stand van zaken van het SKS Skûtsjesilen. De strijd om het kampioenschap leverde al veel spannende momenten op, met onder andere aanvaringen, te vroege starts en afgelaste wedstrijden vanwege te harde wind.

Brommels, braderie en een boek

Het weekend van 24 en 25 augustus staat weer in het teken van het bramenfestival Brommels. Voorzitter Atsje Lettinga van de Commissie Brommels gaf een toelichting op het thema ‘iepen en bleat’ en het programma, met naast bramen plukken en eten veel andere activiteiten.

Een ander evenement dat in de Weekend Nieuwsshow aan bod kwam, is de rommelmarkt en braderie van Camping De Greidpôlle in Westergeast op 13 augustus. Jappie de Bruin organiseert dit evenement al zo’n 25 jaar op de tweede dinsdag van de bouwvakvakantie.

De Graaf van Medwert (het pseudoniem van Mark Spijkers) vertelde over zijn nieuwe roman: De Visionair. Eigenlijk geen nieuwe roman; hij schreef het absurdistische boek al in 2014. Tien jaar later blijkt het verhaal goed te passen bij de actuele politieke ontwikkelingen; een mooi moment voor publicatie.

Samen de schouders eronder

Brandweerman Albert Hoof en drie collega’s van de brandweer van Kollum vertrokken woensdag samen met wethouder Jelle Boerema naar Oekraïne om een brandweerwagen te brengen. Na wat pech onderweg, omdat een van de accu’s het begaf, werd de wagen vrijdagochtend met succes afgeleverd.

Sybren Ytsma, bestuurslid van de Alde Skoalle in Feanwâlden, was in de studio vanwege een nieuw initiatief op het gebied van sociale verbinding. Vanaf 17 september worden in de Alde Skoalle inloopbijeenkomsten georganiseerd om samen de eigen leefomgeving aantrekkelijker en schoner te maken en anderen te helpen.

Tekst gaat verder onder de video:

Reactie van Burgemeester Kramer

Een laatste onderwerp dat in de Weekend Nieuwsshow van 10 augustus werd behandeld, was de berging van het vliegtuigwrak uit de Tweede Wereldoorlog in Hallum. In de uitzending was een interview van Omrop Fryslân te horen met Burgemeester Johannes Kramer. Kramer reageerde daarin op klachten van de Werkgroep ‘Herdenk Nazi’s niet’.

Auteur: RTV NOF | Jitske de Hoop
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Wielrennen, Brommels en brandweerwagen in De Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Dries Kalsbeek
  Dries Kalsbeek

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?