VIDEO: VV Kollum eist opheldering over negatief advies Politie Fryslân: “Underste stien komt boppe” · Foto('s): Demi Hoekstra
  Demi Hoekstra

VIDEO: VV Kollum eist opheldering over negatief advies Politie Fryslân: “Underste stien komt boppe”

woensdag 21 juni 2023

KOLLUM – Nadat VV Kollum een paar maanden geleden het verzoek van voetbalclub SC Heerenveen kreeg om een oefenwedstrijd te organiseren, heeft de vereniging voor dit evenement een negatief advies gekregen van de politie Fryslân. Een besluit waar het bestuur van VV Kollum en de gemeente Noardeast-Fryslân nog wat vragen over hebben. Streekomrop RTV NOF heeft de politie Fryslân om een reactie gevraagd, maar zij waren echter niet bereid om deze te geven.

Het betreft de wedstrijd SC Heerenveen tegen OFI Kreta. Volgens voorzitter Tim Brandsma zou het besluit gebaseerd zijn op landelijk beleid: “Dat is in belied dat foarskriuwt dat wedstriden tusken twa betelle fuotbalorganisaasjes (BVO’s) plakfine moatte yn in stadion of op it trainingskompleks fan in BVO.” Tot grote verbazing van het bestuur van VV Kollum mag de wedstrijd wel worden gespeeld in Jubbega waar de politie Fryslân wel een positief advies heeft gegeven. “Jobbegea is ek in amateurferiening en gjin BVO, dus wy snappe dat net,” aldus Brandsma.

Na de eerste afwijzing heeft burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân een second opinion aangevraagd, maar het advies bleef negatief en dus kon de burgemeester het evenement niet goedkeuren. “Ik hie ek graach wollen dat ik dit tegearre mei Kollum dwaan koe. Dat it in Jobbegea wol kin, dat moat de plysje mar útlizze hoe ’t dat sit,” aldus Kramer. Kramer begrijpt de teleurstelling en frustratie bij de voetbalvereniging in Kollum.

Voor de voetbalclub is het een grote financiële tegenvaller. “Wy binne drok dwaande om ús feriening te ferduorsumjen, dêr woene wy graach de opbringst fan it evenemint foar brûke,” vertelt Brandsma. Het negatieve advies vanuit de politie is voor Kollum nog geen gesloten boek en daarom hebben ze een verzoek ingediend in het kader van de Wet Open Overheid. “Ik ferwachtsje eins wol dat de gemeente hjir fierder stappen yn nimme sil, ek de gemeente wurdt finaal bûtenspul set,” aldus Brandsma.

Auteur: RTV NOF | Demi Hoekstra
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 08:00
    Harteklanken
    Non-stop
  • 08:00 - 10:00
    Klankbord
    Geestelijk verzoekplaten programma
  • 10:00 - 12:00
    Op 'e Hichte
    Nieuws uit Achtkarspelen & Tytsjerksteradiel
  • 12:00 - 14:00
    De Weekend Nieuwsshow
    Nieuws uit Dantumadiel & Noardeast-Fryslân
  • 14:00 - 18:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 18:00 - 20:00
    Hollandse Toppers
    Tinus Kempenaar
  • 20:00 - 22:00
    Hollands op zijn Best
    Joege en Jikke
  • 22:00 - 00:00
    Hit Tijdmachine
    Dicky Denkers
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?