VIDEO: Vader en dochter hebben plannen voor bijzonder gedenkbos in Dokkum · Foto('s): Demi Hoekstra | RTV NOF
  Demi Hoekstra | RTV NOF

VIDEO: Vader en dochter hebben plannen voor bijzonder gedenkbos in Dokkum

maandag 02 oktober 2023

DOKKUM – Vader Mark Blom en zijn dochter Mirjam hebben plannen voor een bijzonder gedenkbos in Dokkum. Het idee is ontstaan nadat hun geliefde vrouw en moeder een wens uitte om na haar overlijden een boom te worden. Het gedenkbos zou een plek moeten worden waar mensen mooie herinneringen kunnen creëren en tegelijkertijd kunnen genieten van recreatie en ontspanning.

Het doel van dit gedenkbos is om een sfeervolle omgeving te creëren waar verdriet plaatsmaakt voor warme herinneringen. “Het moet niet neigen naar een begraafplaats,” benadrukte Mark Blom. Het moet eerder een park worden waar mensen kunnen wandelen, voetballen en gewoonweg kunnen genieten van de schoonheid van de natuur.

Hoewel de gemeenteraad al positief heeft gereageerd op dit initiatief, blijkt het vinden van de juiste locatie een uitdaging. Verschillende opties worden overwogen, waaronder het Harddraverspark en het “Landgoed” Geastmer Mar. Ook is er een optie bij de toekomstige nieuwbouw bij tuincentrum Mollema een bos te creëren.  “We hebben begrepen dat de bewoners van Aalsum zich zorgen maken over hun uitzicht met de komst van de nieuwbouw bij het tuincentrum, dus waarom zouden we daar niet een prachtig bos om heen maken.”

Vader en dochter wachten momenteel op de gemeente om groen licht te geven voor hun plannen. Mirjan hoopt dat dit niet te lang op zich laat wachten: “Die meneer wordt volgend jaar 80, en we realiseren ons dat we niet eeuwig leven. Daarom zou ik het fantastisch vinden als hij de realisatie van dit gedenkbos nog mag meemaken.” Het gedenkbos-initiatief van Mark Blom en Mirjam, belooft een waardevolle toevoeging te worden aan de gemeenschap in of rondom Dokkum, waar mensen kunnen samenkomen, herinneringen kunnen koesteren en de schoonheid van de natuur kunnen ervaren.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?