VIDEO: Kollumer halloweenevenement verandert naam vanwege associatie met conflict Israël-Hamas · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Kollumer halloweenevenement verandert naam vanwege associatie met conflict Israël-Hamas

woensdag 18 oktober 2023

KOLLUM – Het halloweenevenement dat komende week in Kollom wordt gehouden, heeft op het laatste moment een andere naam gekregen: het is niet meer ‘Town of Terror’, maar ‘Town of Halloween’. Vanwege de oorlog tussen Israël en Hamas vonden inwoners de eerste naam niet meer passend.

Het woord ’terror’ zou geassocieerd kunnen worden met terreuraanslagen. Met de spanningen die de gebeurtenissen in Israël en Palestina veroorzaken, vond de organisatie het niet verstandig om de naam ‘Town of Terror’ aan te houden. Na overleg met burgemeester Johannes Kramer van Noardeast-Fryslân is daarom besloten de naam aan te passen.

“Wy krigen in oantal berjochten dat ús namme en de situaasje yn Israël en Palestina net hielendal by inoar passe. Wy wolle net dat dat gefoelich leit en minsken tsjin it boarst stjit”, zegt Renske Beets van de organisatie.

Afgeplakt

Het heeft ook gevolgen voor het evenement zelf. Het promotiemateriaal, met de oude naam, was al verstuurd. Daar waar mogelijk is de naam nu afgeplakt. Één ondernemer heeft bijvoorbeeld een sticker met het woord ‘halloween’ op de oorspronkelijke poster geplakt.

Het is de eerste grote indooreditie van Town of Halloween. Het idee daarvoor ontstond jaren geleden met een spokentocht in de vriendengroep van Renske. Ze vindt de naamsverandering wel een beetje jammer. “Wy hiene alles al klear en taret. It is wol skande, mar wy snappe it hiel goed en wolle ús dêr graach op oanpasse.”

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?