VIDEO: Tekort aan tandartsen: “We merken dat we elke dag meer werkdruk ervaren” · Foto('s): RTV NOF | Julia van der Werf
  RTV NOF | Julia van der Werf

VIDEO: Tekort aan tandartsen: “We merken dat we elke dag meer werkdruk ervaren”

donderdag 29 februari 2024

DOKKUM – Tandartspraktijk Familie Dental Zorg Woudhorne in Dokkum heeft een tandartsentekort. Praktijkeigenaar Marius Kuisys en tandarts Elisabeth van den Bremer-Kuiper zien dat het probleem groter wordt. “We merken dat we elke dag meer werkdruk ervaren. Dat wordt in de toekomst niet minder”, aldus Kuisys.

De vraag naar gekwalificeerde tandartsen is zowel voor de lange als de korte termijn noodzakelijk. Meer opleidingsplaatsen beschikbaar stellen is een oplossing, maar dat kost veel geld. Daarom is het idee om de opleidingen te verkorten van zes naar vijf jaar. En dat vindt tandarts Elisabeth van tandartspraktijk Familie Dental Zorg Woudhorne niet een goed plan. “De tandheelkundezorg wordt steeds complexer. Mensen houden steeds langer hun eigen tanden. Het werk wordt steeds lastiger en juist daarom was de opleidingsduur verlengd om ervaren tandartsen goed op te leiden. Dus ik weet niet of het dan verstandig is om de opleiding te verkorten.”

Steeds meer buitenlandse tandartsen krijgen de mogelijkheid om in de tandartspraktijken aan de slag te gaan. Volgens tandarts Elisabeth is dat alleen geen oplossing voor de korte termijn. “Buitenlandse tandartsen zijn goede tandartsen en heel enthousiast, maar daar moet je vaak nog wel het een en ander aan bijschaven als het gaat om de Nederlandse kwaliteit en niveau wat we gewend zijn. Dat kost ook tijd, waar je eigenlijk geen tijd voor hebt.”

Auteur: RTV NOF | Julia van der Werf
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?