VIDEO: Recreatie-eiland en boulevard blikvangers vernieuwd Harddraverspark · Foto('s): 

VIDEO: Recreatie-eiland en boulevard blikvangers vernieuwd Harddraverspark

woensdag 23 oktober 2024

DOKKUM – De gemeente Noardeast-Fryslân heeft woensdag haar plannen gepresenteerd voor de herinrichting van het Harddraverspark. Het park wordt vernieuwd en krijgt meer ruimte voor recreatie, natuur en sport. Landschapsontwerper Eduard van Tilburg (CB5) heeft een voorlopig ontwerp gemaakt met vijf thema’s die samen zorgen voor een open en levendig park.

Nieuw recreatie-eiland en boulevard

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp is een recreatie-eiland, mogelijk gemaakt door een nieuwe waterkering. Het eiland krijgt aanlegplaatsen voor sloepjes en kan worden afgesloten voor extra veiligheid. Ook komt er een boulevard die het park verbindt met de historische bolwerken van Dokkum. De boulevard, met houten vlonders en zitplaatsen, loopt tussen de IJsherberg en het recreatie-eiland en biedt ruimte voor terrassen en een stadstrand waar bezoekers bijvoorbeeld kunnen beachvolleyballen.

Parkhart en sportvoorzieningen

Centraal in het park komt het ‘Parkhart’ rond de kantine van VV Dokkum. Hier is ruimte voor sport en spel, vooral voor jonge kinderen. Ook komt er een multifunctioneel veld voor verschillende sporten. In het ontwerp is een parkeergarage opgenomen, waarvan de locatie nog wordt. Er zijn meerdere mogelijkheden, de parkeergarage wordt als los project gerealiseerd; de financiering is nu nog niet volledig geregeld.

Dit moet zorgen voor een betere bereikbaarheid, terwijl er veilige routes voor voetgangers en fietsers blijven. In het Noorden van het park komt een recreatiegebied met lodges, een stadscamping en een avontureiland dat bereikbaar is via een trekpontje. Er komt ook een camperbos met plek voor 40 campers en een sluiswachtershuis voor gezinnen. Door het hele park lopen paden die bezoekers langs rustige natuurgebieden en levendige speelplekken leiden.

Toekomstige stappen

“Inwoners van de gemeente en belangstellenden konden de afgelopen tijd ideeën aandragen voor het Hart van het Park. Diverse voorstellen zijn opgenomen in het Voorlopig Ontwerp van het Harddraverspark.” Bekijk hier welke ideeën geselecteerd zijn voor een vervolg en waarom. De plannen worden de komende tijd verder uitgewerkt. In januari 2025 wordt de gemeenteraad geïnformeerd over het huidige ontwerp. Als de raad hiermee instemt, start de ruimtelijke procedure, inclusief mogelijke bezwaar- en beroepsmogelijkheden. Het definitieve ontwerp wordt begin 2026 verwacht.

Bekijk hieronder een video van het voorlopige ontwerp van het Harddraverspark in Dokkum

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?