VIDEO: Nieuwe plannen voor It Spektrum: Positieve reacties en gevoeligheden bij bewoners · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Nieuwe plannen voor It Spektrum: Positieve reacties en gevoeligheden bij bewoners

vrijdag 15 december 2023

BURDAARD – Op donderdagavond zijn de nieuwe plannen voor het MFC It Spektrum in Burdaard voorgelegd aan de gemeenteraad. Verschillende partijen waren aanwezig om hun mening te geven. Vanwege financiële redenen verkeert het multifunctionele centrum momenteel in zwaar weer. “Wy beseffe dat der feroaringen nedich binne.”

Gevoelig

In 2011 opende het nieuwe MFC in Burdaard zijn deuren. Destijds hebben talrijke vrijwilligers bijgedragen aan de realisatie van het gebouw. Daarom roepen de nieuwe plannen bij sommige mensen gevoelens op. “Foar guon frijwilligers is hjir in soad tiid yn stutsen, dus it sil sear dwaan,” aldus Douwe Sjirk Zijlstra. Tijdens de gemeenteraad sprak een vrijwilliger van It Spektrum zelfs van “kapitaalferneatiging.”

Jaap Hiemstra, voorzitter van het dorpsbelang, merkt op dat mensen het steeds beter lijken te begrijpen en proberen het dorp op een goede manier achter te laten. “Alle nijsbrieven en besprekkingen wurde dield mei it hiele doarp.” Ze proberen de mening van de inwoners te peilen en merken dat steeds meer mensen het begrijpen.

Nieuwe plannen

Het nieuwe centrum zal vooral gericht zijn op samenwerking tussen verschillende verenigingen, zoals kleedkamers, keukens en een kantine. “It is no in multyfunksjoneel sintrum, mar it is grut mei in soad funksjes dy ’t net goed kombinearre wurde,” legt Douwe Sjirk Zijlstra uit. De nieuwe locatie zal grenzen aan de sportvelden. “Dat is foar ús in grut foardiel, omdat de kantine moai by de haadfjilden komt te lizzen.”

Het dorpsbelang van Burdaard staat positief tegenover de plannen en beschouwt het als een mooi proces. “Wy krije in soad tiid en romte fan de gemeente om as doarp hjiroer mei te tinken,” aldus Hiemstra. Het dorpsbelang is optimistisch over de nieuwe plannen.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?