Eigen foto's

woensdag 15 maart 2023

DE WESTEREEN/KERPEN DUITSLAND – Voor Nayden Purcy de Hoop uit De Westereen was dit zijn eerste race in het NK, en dan meteen naar een grote baan in Duitsland.

Op de vrijdag mocht er vrij getraind worden, dit was een natte dag dus moest de instelling flink op de schop. De zaterdag is de officiële trainingsdag voor de race op zondag en word er per klasse getraind. Deze dag was zonnig en redelijk droog dus moest er weer flink gesleuteld worden.

Zondag de dag van de wedstrijd, begon koud en nat, maar werd later op de dag steeds droger. Er werd gestart met een opwarm training sessie van 5 minuten, hier kun je de nieuwe banden warm draaien en eventueel nog wat aanpassingen doen.

Rond 10 uur werd de kwalificatie gereden voor mijn Parolin Rocky F2 klasse. Hier werd een nette 3de tijd neergezet.

• 11:30 uur de spanning stijgt race 1 gaat starten. Na een matige start werd met een beetje geluk door een spin van de nummers 2 en 3 de 2de plek gepakt en werd deze niet meer afgestaan in de laatste ronde.
  • 14:00 uur Race 2 gestart op de 2de plek maar kon deze niet vasthouden. Een verdiende 3de plek was een super resultaat.
  • 16:00 uur de laatste race, gestart op plekje 3 en deze meteen verloren in de eerste bocht, maar in de laatste ronde ging de nummer 3 iets te wijd door een bocht en kon ik er tussen door en werd de 3de plek gepakt, in de laatste bocht kon ik de nummer 2 net niet voorbij en werd het plekje 3. Fantastisch gedaan.

Een geweldig resultaat voor de eerste NK4T wedstrijd, een 3de plek voor de dag.

Ook zijn racemaatjes hebben het goed gedaan

• Lars van den Berg vijfde plek
  • Reno Rolink op zevende plek
  • Roan Leegstra op plek twaalfde plek

We gaan met veel vertrouwen naar NK4T race 2 op het Junior TT Track te Assen op 16/4

Auteur: Redactie RTV NOF

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00