VIDEO: Kleastersweach, begroting Dantumadiel en activiteitenplanning in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Taeke Kooistra
  Taeke Kooistra

VIDEO: Kleastersweach, begroting Dantumadiel en activiteitenplanning in de Weekend Nieuwsshow

zondag 06 oktober 2024

DE WESTEREEN – De Weekend Nieuwsshow van zaterdag 5 oktober werd verzorgd door technicus Kees Bakker en presentator Taeke Kooistra. De uitzending begon met het onderwerp “Help… opa en oma gaan scheiden!” Een prentenboek geschreven door Josje Hanemaaijer uit Dokkum, met illustraties van Ineke Neutelings. Het boek is gemaakt om de scheiding bespreekbaar te maken voor kleinkinderen. Het verhaal gaat over de gevoelens van de 6-jarige Joost. De tekst stond al 9 jaar op de computer, maar kon nu eindelijk worden uitgegeven. Donderdag 3 oktober vond de boeklancering plaats.

Collega’s Dries Kalsbeek en Lammert Halma waren samen met andere collega’s in Hilversum op de laatste dag van de jubileumweek van het 50-jarig bestaan van de lokale omroep. Zij gaven ons inzicht in wat er allemaal te beleven was en wachtten vol spanning op de uitslag van de verkiezing Omroep van het Jaar, waarvoor RTV NOF een van de genomineerden is. Ook Isa Visser is genomineerd voor de titel Omroep Talent van het Jaar, en er was een gesprek met haar tijdens de uitzending.

De energiecoöperatie van Kollumersweach en Feankleaster, “Kleastersweach”, wil inwoners helpen om energie te besparen. Begin oktober hebben de inwoners een oproep ontvangen om een vragenlijst in te vullen. Thijs Jellema en Eelco Scherjon waren in de studio om uit te leggen hoe dit in zijn werk gaat. Voor meer informatie kan men terecht op: kleaster-sweach.buurkracht-online.nl.

Tekst loopt door onder de video:

 

Wethouder Rommy Kempenaar van de gemeente Dantumadiel was te gast in de studio om te vertellen over de sluitende begroting voor 2025, die is aangeboden aan de gemeenteraad.

Tekst loopt door onder de video:

 

Deze zaterdag begint het jaarlijkse opruimfestijn Skjin Wetter, dat duurt tot en met 12 oktober. Het thema van dit jaar is “Wat drop jij in het riool?” We hadden contact met projectleider Lemke Statema. Vorig jaar is er over een lengte van 854 kilometer schoongemaakt. Negen gemeenten doen mee aan deze actie, waaronder Dantumadiel en Noardeast-Fryslân. Voor meer informatie: samenfryslanschoon.frl/skjinwetter.

Organisator Marieke Andringa vertelde over de kledingbeurs voor mooie tweedehands kinderkleding op 9 oktober in MFA De Dobbe in Anjum vanaf 14:00 uur. De entree is gratis. Er kan nog kleding worden ingebracht. Voor meer informatie: kinderkledingbeursanjum@gmail.com.

De Fietsersbond organiseert in elke gemeente een Fiets Totaal Doortrap Dag. De route is tussen de twintig en vijfentwintig kilometer lang. In Zwaagwesteinde is deze dag al geweest, maar op 8 oktober wordt hij in Oosternijkerk georganiseerd. Er is nog plaats voor 5 personen. Anton van Zwol, buurtcoach van Dantumadiel en Noardeast-Fryslân, maakte tijd vrij om hierover te vertellen. Opgave kan via anton@sportfryslan.nl of 06-463 660 70.

Egon Snelders van de Aktiviteitenkommisje De Krúswei bracht een bezoek aan ons in verband met het nieuwe seizoensprogramma van De Krúswei in Damwâld. Het volledige programma is te vinden op www.aktiviteitenkommisjedekruswei.nl.

Auteur: RTV NOF | Taeke Kooistra
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Kleastersweach, begroting Dantumadiel en activiteitenplanning in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Taeke Kooistra
VIDEO: Kleastersweach, begroting Dantumadiel en activiteitenplanning in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): Taeke Kooistra
  Taeke Kooistra

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?