VIDEO: Kauwgombalcup en de Obe Postmapriis in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: Kauwgombalcup en de Obe Postmapriis in de Weekend Nieuwsshow

zaterdag 14 september 2024

DE WESTEREEN – In de Weekend Nieuwsshow van 14 september was er aandacht voor diverse  activiteiten in de regio. Tjikke Dijkstra en Catharina Zijlstra kwamen naar de studio om te vertellen over de Kauwgumbalcup, een barrelrally waar ze aan mee gaan doen. De start is in Urk en de route is 500 km wat in 2 dagen per auto moet worden afgelegd. Onderweg zullen er hilarische opdrachten moeten worden uitgevoerd.  De opbrengst voor deze rally zal voor Alzheimer Nederland zijn. 

Tekst loopt door onder de video

 

Het weekend van 14 en 15 september staat in het teken van Open Monumentendag. Directeur Hans Groenewegen vertelde namens Museum Dokkum welke monumenten in onze regio open zijn voor het publiek. In onze regio zijn dat o.a. Harstastate in Hegebeintum, Fiskerhuske in Moddergat en Museum Dokkum.

Afgelopen week presenteerde informateur Engbert van Esch het eindverslag voor de formatie in Noardeast-Fryslân. Engbert van Esch vertelde in onze uitzending dat na een reeks constructieve gesprekken de betrokken partijen tot de conclusie zijn gekomen dat zij openstaan voor verdere onderhandelingen. De gesprekken, die als open en oprecht werden ervaren, hebben geleid tot wederzijds vertrouwen, wat volgens Van Esch een solide basis vormt voor de vervolgbesprekingen.

Op 15 september wordt op SBS6 de eerste aflevering van het programma ‘Welkom in het Noorden’ uitgezonden. Dit programma wordt gepresenteerd door Carina Roemers. “Ik heb dit programma gemaakt om heel Nederland te laten zien hoe ongelooflijk fijn het is om te wonen, te werken en te recreëren in Noord-Nederland. Er zijn zelfs drie complete afleveringen gemaakt over Friesland,” zo vertelde ze in onze uitzending. Met collega Wiebe de Boer spraken we over de grasbaanrace in Damwâld, waar hij speaker is. Er zijn 14 verschillende klassen, waaronder de karts. Er doen zo’n 130 deelnemers mee. De race vindt plaats op het weiland aan de Koarndyk.

Schrijver Willem Schoorstra kwam naar de studio en met hem spraken we over de Dr. Obe Postmapriis 2024, die hij deze week heeft gewonnen voor zijn vertaling van De Poëtische Edda. De Poëtyske Edda is een verzameling Noord-IJslandse mythologieën en heroïsche poëzie. Het is de eerste vertaling van De Poëtyske Edda naar het Frysk. Drie mensen uit de wereld van de letterkunde bepalen eens in de vier jaar – eerder was dat nog drie jaar – wie de prijs moet krijgen. De prijs wordt op 8 november in Leeuwarden uitgereikt.

Tekst loopt door onder de video

 

Op zaterdag 14 september is de laatste dag van ‘De Weken van de Admiraal’ in Dokkum. Met voorzitter Rigtje Monsma keken we terug op drie weekenden feest in Dokkum. De Weken van de Admiraal worden georganiseerd door dezelfde mensen die de Admiraliteitsdagen opzetten. Tijdens de coronaperiode, drie jaar geleden, bedachten ze voor het eerst de Weken van de Admiraal. Om elk jaar een feest in Dokkum mogelijk te maken, hebben ze besloten de Admiraliteitsdagen eens in de twee jaar te houden. Het thema van deze laatste dag van de Weken van de Admiraal is ‘Mooi Maritiem’. Deze wateractiviteiten zullen vooral plaatsvinden rondom de Zijl. Intussen zijn de voorbereidingen voor de Admiraliteitsdagen 2025 ook alweer in volle gang.

Auteur: RTV NOF | Lammert Halma
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Kauwgombalcup en de Obe Postmapriis in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
VIDEO: Kauwgombalcup en de Obe Postmapriis in de Weekend Nieuwsshow · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?