VIDEO: Hoe is it no mei? Marco Nobel: internationaal dj · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

VIDEO: Hoe is it no mei? Marco Nobel: internationaal dj

vrijdag 30 december 2022

DOKKUM – Van internationale optredens in miljoenensteden, naar draaien op het Wapenfeest in Dokkum. DJ Marco Nobel, opgegroeid hier in de regio, ging afgelopen week weer even terug naar zijn roots.

“Ik heb hier op school gezeten en vroeger zelf het Wapenfeest georganiseerd hier in Dokkum”, vertelt Marco. “Het was erg grappig om dat vorige week weer een keer te zien.” De liefde voor de muziek is sinds zijn middelbare schooltijd gegroeid, maar toch is hij pas sinds twee jaar echt fanatiek aan de slag gegaan.

Nobel is ondernemer en brengt veel tijd in het buitenland door voor zijn bedrijven. Met een van die bedrijven organiseert hij feesten in grote studentensteden.

“Ik vond het altijd heel leuk om daar zelf ook naartoe te gaan, ik heb een hoop met die muziek. En ik wilde eigenlijk heel graag zelf een keer draaien. Een vriend van me heeft me dat geleerd en sindsdien is het gegroeid. En ik kon mezelf natuurlijk boeken op mijn eigen feesten.”

Miljoenen luisteraars

Inmiddels heeft Marco Nobel bijna een miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, woont hij in het buitenland en hoopt hij stiekem de grote dj’s achterna te gaan. “Toen ik muziek op Spotify begon te zetten, was ik al blij als het duizend keer beluisterd werd”, vertelt Marco. “Sommige platen zijn nu meer dan tien miljoen keer beluisterd. Je gaat steeds verder dromen.”

Nobel draait momenteel vooral in clubs over de hele wereld. “Het volgende doel is om meer festivals te gaan doen. Ik heb bijvoorbeeld een boeking staan in Mexico eind februari, daar heb ik heel veel zin in.”

Plaat met Lil Wayne

Voorlopig blijft Nobel zijn werk en de muziek combineren. Maar het volgende grote project dient zich alweer aan. “Begin volgend jaar komt een nieuwe plaat van mij uit, samen met Lil Wayne. Dat is eigenlijk mijn eerste plaat met een extreem grote ster. Dat is wel heel bijzonder.”

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?