VIDEO: d’Angelo in Dokkum wordt de Waard van Napels · Foto('s): Ben de Jager | RTV NOF
  Ben de Jager | RTV NOF

VIDEO: d’Angelo in Dokkum wordt de Waard van Napels

dinsdag 14 februari 2023

DOKKUM – Pizzeria d’Angelo in Dokkum wordt per 1 maart a.s. overgenomen door chef-kok Michael Roest. Roest die bekend is van de Waard van Ternaard en later de Waard van Dokkum is blij met het voortzetten van zijn ‘Waard’ in een nieuwe stijl. “Ik haw der in hiel soad nocht yn, bin in skoftsje thús west. Goed útrêst en dit foel sich foar en dit hawwe wy oangrepen.”

Samen met gastheer Salvatore Apuzzo en een team wat nog aangevuld gaat worden, gaat Roest de Waard van Napels beginnen. Ondernemer Adriaan Dijkstra, die samen met zijn vrouw Janieke nu zo’n 6,5 jaar d’Angelo runt, ziet door zijn dubbele ondernemerschap veel vrije tijd verloren gaan. “Oerdeis bin ik drok by AutoDijk en jûns dit restaurant der ek noch by, at je dan noch yts fan in normaal gesinsleven en sosjaal leven hawwe wolle, dan is it moeilik om mei twa bedriuwen folút te draaien. Dus dat is de keuze west, om te stopjen mei d’Angelo.”

Tekst loopt door onder de video

Van pizzeria naar Italiaans-Fries keuken

Pizzeria d’Angelo bestaat al sinds 1995 in hartje Dokkum en is inmiddels een begrip. Na 27 jaar in totaal neemt chef-kok Roest het bedrijf per 1 maart dus over. “Wy probearje yn in moanne de tiid de boel wat te ferbouwen, sadat wy yn april de minsken wolkom hjitte kinne “, vertelt Roest. Om inspiratie op te doen voor de Waard van Napels, zijn Roest en gastheer Apuzzo afgelopen jaar zelfs afgereisd naar Napoli. “Onze droom is om de beide keukens te combineren, de Italiaanse en Nederlands-Friese keuken. Het wordt echt een nieuw concept”, vult Salvatore Apuzzo aan.

Gasten kunnen nog tot eind februari een pizza krijgen bij d’Angelo en vanaf begin april genieten van een toegankelijke, Italiaans-Friese keuken. Met specialiteiten als echte Napolitaanse pizza, maar ook lokale gerechten.

Auteur: Ben de Jager | RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: d’Angelo in Dokkum wordt de Waard van Napels · Foto('s): Ben de Jager | RTV NOF
  Ben de Jager | RTV NOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?