VIDEO: Brand verwoest kledingwinkel van Dokkumer onderneemster: “Het is een ravage” · Foto('s): Jeroen Stuve
  Jeroen Stuve

VIDEO: Brand verwoest kledingwinkel van Dokkumer onderneemster: “Het is een ravage”

woensdag 16 oktober 2024

DOKKUMEen hevige brand heeft zondagmiddag de kledingwinkel van Annelies van der Meer uit Dokkum verwoest. De winkel ‘Street One Cecil’, gevestigd in Oosterhout in Brabant, runt Annelies samen met haar man, haar dochter en haar schoonzoon. De brand heeft een een groot deel van de winkel verwoest: alle kleding is verloren gegaan door hitte, rookschade en roet.

Annelies haar dochter Bouwien belde zondagochtend haar moeder meteen: “We kregen om tien over acht in de ochtend een telefoontje van mijn dochter. Ze huilde en vertelde dat de winkel in brand stond,” legt Annelies van der Meer uit. “Een paar minuten belde ze weer. Ze hadden de brand wel onder controle, maar mijn man en ik zijn vanuit Dokkum meteen naar Brabant gereden. Wat je dan aantreft is een ravage.”

De kledingwinkel is dinsdagmiddag geïnspecteerd, maar zal nog lang niet open gaan: “Het voelt als een ramp,” zegt Annelies van der Meer. “Alles kan weg. Zelfs als de kleding niet direct door de brand is beschadigd, is de rookgeur niet meer uit de stoffen te krijgen.”

Onderzoek

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht door de autoriteiten. Het vuur in de winkel is mogelijk aangestoken, liet een woordvoerster van de politie eerder zondag weten aan Omroep Brabant: “Omdat er vermoedens zijn van brandstichting hebben we een onderzoek ingesteld. Daar gaan we maandag mee verder.”

Tekst loopt door onder de video

Toekomst

Annelies en haar familie weten nog niet wanneer de winkel weer open kan. Ze houden moed: “We weten niet wanneer de winkel weer open kan. We zijn nu druk bezig met de verzekering en morgen komt er al een schoonmaak bedrijf om de stalen rekken, die misschien nog bruikbaar zijn, schoon te maken”, legt ze uit.

“Het is materieel. Er is niemand gewond. Een auto-ongeluk was erger geweest. Daar moet je van genezen. Wij redden ons hier weer uit.”

Auteur: RTV NOF | Isa Visser
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Brand verwoest kledingwinkel van Dokkumer onderneemster: “Het is een ravage” · Foto('s): Jeroen Stuve
  Jeroen Stuve

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 18:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 18:00 - 19:00
    Lytse Klankjes
    Jikke Wiersma
  • 19:00 - 21:00
    Leafde foar Muzyk
    Klaske Ferwerda
  • 21:00 - 23:00
    De Smachtwacht
    Mark en Frank Spijkers
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?