VIDEO: Ambtenaren Achtkarspelen hebben het lastig, PvdA trakteert op gebak · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF

VIDEO: Ambtenaren Achtkarspelen hebben het lastig, PvdA trakteert op gebak

woensdag 01 mei 2024

BUITENPOST –  Ambtenaren van de gemeente Achtkarspelen in Buitenpost werden op de Dag van Arbeid door de plaatselijke PvdA getrakteerd op gebak. Met het gebaar wil de partij de gemeentemedewerkers een hart onder de riem steken. Sinds de ambtelijke ontvlechting met Tytsjerksteradiel in 2023 hebben die volgens de PvdA veel last van de onrust die hierdoor is ontstaan.

De beëindiging van het samenwerkingsverband met Tytsjerkstradiel heeft tot gevolg dat de gezamenlijke ambtelijke organisatie moet worden ontvlochten en dat de twee gemeenten een nieuwe, eigen organisatie moeten opbouwen. ,,Der is de ôfrûne jierren in soad bard. Der is folop ynvestearre yn de gearwurking en no wurdt dy wer ôfbrutsen. Dat docht emosjoneel wat mei de minsken. Der binne in soad minsken dy ’t fuortgean en dat jout  ûnrêst. Amtners moatte twa sa hurd wurkje en der moatte in soad ynfalkrêften ynhierd wurde. Dat is gjin ideale situaasje, de amtners hawwe it swier,” legt PvdA-besuurslid Gerda Postma uit.

De PvdA-delegatie bezocht niet alleen het gemeentehuis, maar deelde het gebak ook uit aan de medewerkers van de buitendienst. Daarvan bleken er echter veel op pad of met vakantie te zijn, waardoor het merendeel van het gebak in de koelkast belandde voor een later moment. Degenen die er wel waren, lieten zich de versnapering goed smaken en toonden er waardering voor. Gemeentemedewerker Alex Bremer beaamde dat de sfeer op de werkvloer wel eens beter is geweest. ,,Wy hawwe minne tiden hjir fanwegen alle ûntwikkelingen. Dat rekket ús allegear wol wat. Mar oan de oare kant moatte we ek fierder, dus we geane derfoar.”

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
VIDEO: Ambtenaren Achtkarspelen hebben het lastig, PvdA trakteert op gebak · Foto('s): RTVNOF
  RTVNOF

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?