VIDEO: 50 jaar Nederlandse lokale omroep: “Grutsk op ûntwikkeling RTV NOF” · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

VIDEO: 50 jaar Nederlandse lokale omroep: “Grutsk op ûntwikkeling RTV NOF”

donderdag 03 oktober 2024

DE WESTEREEN – Dit jaar viert de lokale omroep zijn 50-jarig bestaan. Dit wordt groots gevierd door de NLPO met een jubileumweek vol activiteiten en trainingen. Ook komt er een boek uit: 50 jaar lokale omroep – Het Verhaal van Lokaal. Streekomrop RTV NOF voor Achtkarspelen, Dantumadiel, Tytsjerksteradiel en Noardeast-Fryslân is al ruim 35 jaar onderdeel van de sector. In deze jaren zijn er veel belangrijke stappen gezet, en de streekomroep kijkt met vertrouwen naar de toekomst.

Tekst loopt door onder de video

Terug in de tijd

Luc Tuinstra is een van de langst zittende vrijwilligers, en een van de drie oprichters van Radio Tytsjerksteradiel voorloper van RTV Kanaal 30. “Piet Herrema, Henk ter Beek binne de oare twa oprjochters, ik wie doe de jongste mar tink dat ik ûndertusken wol de âldste bin”, vertelt Tuinstra.


Oprichters Radio Tytsjerksteradiel

RTV Kanaal 30 is in 1987 begonnen als Stichting Lokale Omroep Tytsjerksteradiel (S.L.O.T.) in Burgum. De eerste radio-uitzending van de omroep dateert van maart 1988, ruim een jaar na de oprichting, en kwam rechtstreeks vanuit hotel/café/restaurant ‘t Roodhert in Burgum. Op 1 september 2020 heeft RTV Kanaal 30 samengevoegd met RTV NOF. Sinds die datum hebben beide omroepen hun krachten definitief gebundeld en zijn zij samen verder gegaan als streekomrop RTV NOF.

RTV NOF

Sven Keizer, directeur-bestuurder, begon als 16-jarige jongen als technicus bij de omroep. In die jaren heeft hij veel vrije tijd doorgebracht bij de lokale omroep. Nu, 21 jaar later, is hij directeur-bestuurder en trots op de ontwikkelingen die RTV NOF de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Dit betreft onder andere de fusie tussen RTV Kanaal 30 en RTV NOF en de professionalisering van de omroep.

“ Ik bin hiel trots op alle frijwilligers en meiwurkers dy’t wy yn ús organisaasje hawwe. It is in prachtige, dynamyske organisaasje dêr’t allegear ferskillende minsken yn wurkje. Dat is moai om te sjen.

RTV NOF is inmiddels voor de vijfde keer genomineerd voor Omroep van het Jaar tijdens de Lokale Media Awards 2024. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 5 oktober in Hilversum. “Nettsjinsteande dat der fjouwer hiele goeie omroppen selektearre binne, skat ik ús kânsen hiel goed yn. Wy hawwe in soad feroaringen tapast de ôfrûne jierren, wêrûnder it NLPO keurmerk 3.0. RTV NOF verslaggever Isa Visser is genomineerd voor Aanstormend Talent en strijdt op 5 oktober tegen vijf andere talenten. De bekendmaking van de winnaars is in theater Gooiland in Hilversum.

Auteur: RTV NOF | Demi Hoekstra
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?