Veel belangstelling en emoties bij opening Wils Huiskamer in Dokkum · Foto('s): Marit Anker
  Marit Anker

Veel belangstelling en emoties bij opening Wils Huiskamer in Dokkum

zaterdag 21 september 2024

DOKKUM – De officiële opening van Wils Huiskamer, een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun naasten, trok zaterdag 21 september meer dan honderd belangstellenden. De stichting Ik ben Wil spreekt van een geslaagde start. De feestelijke opening vond plaats op Wereld Alzheimerdag en werd verricht door Aal Visser, een 53-jarige vrouw uit Dokkum die zelf met dementie te maken heeft.

Onder het toeziend oog van familie, vrienden en andere aanwezigen opende Aal de huiskamer alsof het haar eigen huis was. Een bijzonder en emotioneel moment, volgens Dennis Mellink, voorzitter van de stichting. “Er is lang naar dit moment toegewerkt en het is geweldig dat we dit in Dokkum hebben kunnen realiseren,” aldus Mellink. Hij sprak zijn dank uit aan iedereen die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van Wils Huiskamer en aan de vrijwilligers die zich de komende tijd gaan inzetten.

Ontmoetingsplek voor mensen met dementie

Wils Huiskamer, gevestigd aan de Birdaarderstraatweg (bij ZuidoostZorg), biedt een warme plek voor mensen met (beginnende) dementie, hun mantelzorgers, familie en vrienden. Inwoners uit Noordoost Friesland die kampen met geheugenklachten of dementie kunnen hier zonder afspraak binnenlopen voor ontmoeting, activiteiten of advies. Een diagnose of indicatie is niet nodig, waardoor de drempel laag is om binnen te stappen voor een luisterend oor of praktische ondersteuning.

Na de officiële opening werden drie Dokkumer mannen, Eelke Krol, Titus Vogt en Jogchum van der Woude, uitgezwaaid voor een bijzondere expeditie naar Schotland. De drie, die nauw verbonden zijn met stichting Ik ben Wil, gaan vijf dagen lang wandelen door de Schotse Hooglanden om geld in te zamelen voor Wils Huiskamer. Met deze uitdaging hopen ze het streefbedrag van €25.000 op te halen. Voor deze sportieve prestatie zijn de mannen al ruim een jaar in training.

Openingstijden

Wils Huiskamer opent haar deuren vanaf dinsdag 24 september, met inloopmogelijkheden op dinsdagen en donderdagen tussen 9.00 en 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.

Auteur: Redactie RTV NOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Gospel Time
    Tjerkje Broersma
  • 21:00 - 23:00
    Wat Draaie Menu
    Martin van der Velde
  • 23:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?