Uitreiking EHBO diploma Prof Casimirschool · Foto('s): 

Uitreiking EHBO diploma Prof Casimirschool

woensdag 27 mei 2009

Vanmorgen hebben de kinderen van groep 8 van de Prof. Casimirschool examen gedaan voor het Jeugd Eerste Hulp A diploma. Sinds de herfstvakantie hebben zij EHBO-lessen gehad. Naast theorie was er ook veel aandacht voor de praktische handelingen. Vanochtend werden de lessen afgesloten met een praktijktoets. Dat was best wel even spannend nu een onbekende mevrouw de vragen stelde! Maar alle leerlingen hebben erg hun best gedaan en ze zijn dan ook allemaal geslaagd!


Vorige week kwam tijdens de EHBO-les de ambulance bij school. De leerlingen kregen daar van de ambulanceverpleegkundige uitleg over het benaderingsprotocol. De controle gaat altijd via ABC: Airway (luchtweg), Breathing (ademhaling) en Circulation (bloedsomloop). Ook als het slachtoffer een duidelijk zichtbare beenbreuk heeft. Je hebt er tenslotte niets aan dat de beenbreuk wordt verzorgd maar dat je ondertussen stikt in je stukje kauwgom!
Eén van de scholieren werd op de ‘normale’ brancard op wieltjes de ambulance in gereden en één werd van de grond getild met een speciale schepbrancard (voor mensen met bijvoorbeeld een gebroken heup). Het hartritme werd gemeten en bij enkele scholieren het zuurstofgehalte in het bloed.


De ambulance-chauffeur liet de ‘toeters en bellen’ zien: het blauwe zwaailicht zowel bovenop de auto als op de voorkant, de knipperende koplampen en hij liet de sirene even horen. Alles om de overige weggebruikers zo goed mogelijk te waarschuwen.
De chauffeur toonde de zender die er automatisch voor zorgt dat palen in winkelgebieden neergaan en hij gaf uitleg over de betekenis van het groene licht bovenop: bij grote ongevallen is er 1 ambulance die de leiding heeft en die voert het groene licht.


Het was zeer indrukwekkend om dit allemaal van dichtbij te zien en te voelen. Het is duidelijk: de ambulance van tegenwoordig is niet alleen meer voor het vervoer maar zeker ook voor de zorg ter plaatse.


Achterste rij v.l.n.r.: Fokke de Vries, Johannes van der Ploeg, mevrouw Sygrid van der Ploeg, Nina Hager, Laura Reurink, Ynske Elzinga, Lennart Hoeksma, Yoran Fleury, Janet de Vries en Daniël Buijs.
Middelste rij v.l.n.r.: mevrouw Mathilde Kroes, Elianne Doesburg, Samantha Pels, Tijmen Beets, Karim el Aboussi, Jellie Schippers, mevrouw Nienke Terpstra en juf Chenine Bosch.
Voorste rij v.l.n.r.: Tedo Bronsema, Frė-Jan Wills, Jeffrey de Boer, Robin van Kammen, Lisanne Oosting, Nilab Mirzadeh, Elke Draayer, Jeanette Jansen Dinie van Dekken, Kim de Vries. Max Lammerts ontbreekt op de foto.


© Foto’s: Sake Beerstra

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Uitreiking EHBO diploma Prof Casimirschool · Foto('s): 
Uitreiking EHBO diploma Prof Casimirschool · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?