Afgelopen woensdag is de getransformeerde kantine-ruimte voor de ouderejaars leerlingen van de JJ Boumanschool in Dokkum geopend. Deze kantine heeft inmiddels de uitstraling van een heus Grand Café en is daarom ook omgedoopt tot “Grand Café Dokkum”.
De bedoeling van deze re-styling is dat de leerlingen serveer- en kooklessen krijgen in een zo passend en sfeervol mogelijke praktijksituatie. Ze oefenen hierbij voor de opleiding Bediening -assistent (BAS), een opleiding waarbij de gast centraal staat en serveer technieken geoefend en toegepast worden.
Daarnaast worden het ruime kooklokaal en de cateringkeuken gebruikt voor de opleiding Keuken-assistent (KAS). Met deze erkende HORECA opleidingen biedt het Praktijkonderwijs Dokkum naast andere reeds bestaande opleidingen een mooie uitbreiding van het certificeringstraject aan.
De feestelijke opening gebeurde in het bijzijn van alle docenten van de school die vervolgens van een heerlijke lunch genoten in het fraai vormgegeven Grand Café Dokkum.