Tweede Shantykorenfestival te Drogeham · Foto('s): 

Tweede Shantykorenfestival te Drogeham

zaterdag 22 mei 2010

Het Shantykorenfestival trok veel bezoekers zaterdag naar Drogeham. Het festival was niet alleen voor de deelnemende koren een groot feest, maar ook voor de vele bezoekers was dit een prachtig evenement. In de hoofdstraat stonden drie podiums opgesteld waar de koren hun kwaliteiten ten gehore brachten. Totaal waren deze dag twaalf koren aanwezig zowel uit Nederland en Duitsland.


Deelnemende koren aan het festival waren: 
Shantykoor De Piipegaeltsje Sjongers uit Rottevalle, Piratenkoor The Lady Pirates uit Winschoten, Shantykoor Haven in zicht uit Burum, Vrouwenkoor Noaten op’e Sang uit Surhuisterveen, Shantykoor de Beurtskippers uit Surhuisterveen, Kamper Schokkerkoor uit Kampen, Shantykoor De Admiraliteitssjongers uit Dokkum, Zeemanskoor De Skûmkoppen uit Harlingen, Shantykoor de Hellingbazen uit Feanwâlden, Zeemanskoor Lauwersoog uit Lauwersoog, Shantychor Rehden e.V. uit Rehden  Duitsland en Shantychor Shanty Ladies 2000 uit Ostrhauderfehn e.V. Duitsland.


Verder was er weer veel te beleven zo was er een kinder vlooienmarkt, hier hadden de kinderen uit Drogeham hun overtollige spulletjes te koop. Naast de kindervlooienmarkt was de plaatselijke middenstand  rijk vertegenwoordigd met hun kramen vol met spetterende koopjes en fantastische acties. Voor de kinderen was er een lucht kussen aanwezig. Verder waren er diverse gezellige terrasjes ingericht waar men onder het genot van een natje of een droogje even op adem kon komen


Kampioenschap Palingroken:
Tijdens het Shantyfestival was er een Palingrook wedstrijd om het Kampioenschap van Drogeham, diverse deelnemers zijn deze dag naar Drogeham gekomen om deel te nemen aan deze wedstrijd.


‘S avonds is er vanaf 21:00 uur een spetterende feestavond in de feesttent welke geplaatst is nabij Sportpark ’t Doltsje, de fantastische Top100-band “RAAK” gaat zijn opwachting deze avond maken. Voor de organisatie was het weer een geslaagde dag, mede door het mooie weer.


Uitslag: Het vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang stak alle mannen de loef af en werd eerste. Tweede werd het shantykoor De Hellinghazen uit Feanwâlden. Met 76 punten. Het zeemanskoor Lauwersoog uit Lauwersoog vertrok met de derde prijs huiswaarts dankzij 75,5 punt. .
Als beste palingrokers waren Eddy de Roos (1e), Harm van der Kooi (2e) en Geert van der Heide (3e),


© Foto’s: Sake Beerstra

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Tweede Shantykorenfestival te Drogeham · Foto('s): 
Tweede Shantykorenfestival te Drogeham · Foto('s): 
Tweede Shantykorenfestival te Drogeham · Foto('s): 
Tweede Shantykorenfestival te Drogeham · Foto('s): 
  

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    De moarnsshow
    Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
  • 09:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 19:00
    Hitz op Tongersdei
    Sjoerd Gjalt de Vries
  • 19:00 - 20:00
    Jazz Go Blue
    Gert Nitters
  • 20:00 - 21:00
    Country Trail
    Albert de Vries
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?