Triumphera dames 2 kampioen · Foto('s): Sake Beerstra

Triumphera dames 2 kampioen

vrijdag 15 april 2016

Afgelopen donderdagavond 14 april  speelde het tweede damesteam van volleybalvereniging Triumphera haar laatste thuiswedstrijd. Voorafgaand daaraan werden zij door de clubleiding gehuldigd. Een week eerder sleepten zij namelijk, tijdens de uitwedstrijd tegen directe concurrent D.W.S. uit Wijnjewoude, de kampioenstitel in de wacht.

Het relatief jonge team speelt voor het tweede seizoen in de seniorencompetitie en de dames hebben zich gedurende dit seizoen heel goed ontwikkeld. Zelfs zo goed dat dit vorige week leidde tot het kampioenschap in de derde klasse. Een groot deel van het seizoen moest het team, dat slechts met zes speelsters startte aan de competitie, het stellen zonder mid-speelster Lieneke Hoof. Een scheenbeenblessure hield haar lange tijd aan de kant. Gelukkig waren recreatieve leden Froukje van der Meer, Anneke de Jong en Sonja Witterholt bereid om beurtelings bij te springen zodat alle wedstrijden gespeeld konden worden. Door hun inzet hebben ze een wezenlijke bijdrage geleverd aan het team en het kampioenschap en zijn daarvoor extra in het zonnetje gezet deze avond.

Het kampioensteam start de laatste wedstrijd van dit seizoen met de zes basisspeelsters: Anna Sjoukje van der Weg en Tineke Babois op de spelverdeling, Anne de Vries en Lieneke Hoof op de mid-positie en Adrianne Vlieg en Greetje Dobbinga als buitenaanvalsters. Tegenstander Veenwouden ruikt kansen omdat de thuisploeg al kampioen is en in dat opzicht de winstpunten niet echt meer nodig heeft.  Ze nemen direct de leiding en weten een aantal punten uit te lopen. De dames van Triumphera zijn echter nog steeds gebrand op de volle winst in deze wedstrijd en weten punt voor punt het tij te keren. Ze laten zien dat ze niet voor niets kampioen zijn geworden.  Met name de passing loopt uitstekend waardoor de Anna Sjoukje en Tineke in staat zijn om de aanvalsters goed in positie te brengen. Triumphera wint de eerste set uiteindelijk relatief eenvoudig met 25-15.

In de tweede set neemt Froukje van der Meer de positie in van Greetje Dobbinga. Triumphera start goed en weet een forse voorsprong op te bouwen. Halverwege de set herpakt Veenwouden zich echter en maakt het de thuisploeg met name in het achterveld lastig. De passes, die in de eerste set nog zo goed liepen, bereiken de spelverdeelsters niet meer en ondanks de gedrevenheid van alle speelsters, neemt daarmee ook het scorend vermogen af. De spanning neemt toe en Veenwouden vecht zich terug tot op gelijke hoogte, 12-12. Aanvoerster Lieneke Hoof past een wissel toe en dat pakt goed uit. Ook de tweede set wordt winnend afgesloten, eveneens met 25-15.

Met dezelfde zes speelsters als de eerste set begint Triumphera aan de laatste set van deze wedstrijd en tevens van het seizoen. Ze zijn vastberaden om de gasten niet weer zo in hun spel te laten komen. En dat slaagt bijzonder goed. De dames weten alle sterke punten goed te etaleren. Naast goede passing, sterke service-series en uitstekende spelverdeling weet de thuisploeg ook de lengte waarover het beschikt, goed in te zetten.

Veenwouden heeft de grootste moeite om langs het blok van mid-speelster Anne de Vries te komen. Aanvallend wordt er slimmer gespeeld. Met een aantal goed geplaatste tactisch ballen laat Adrianne Vlieg zien dat de kersverse kampioenen meer in huis hebben dan alleen lengte en slagkracht. De setstand geeft goed het verschil weer, met 25-13 is het duidelijk dat de thuisploeg de terechte winnaar van deze wedstrijd is.
Na afloop werd de champagne ontkurkt en waren er bloemen en felicitaties voor de kampioenen.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00