Triumphera 1 speelt opnieuw prachtige wedstrijd · Foto('s): RTV NOF | Sake Beerstra
  RTV NOF | Sake Beerstra

Triumphera 1 speelt opnieuw prachtige wedstrijd

vrijdag 18 oktober 2024

KOLLUM – Na een hele reeks uitwedstrijden mocht Triumphera dames 1 afgelopen donderdag eindelijk weer eens in de van der Bijhal spelen. De derde competitiewedstrijd stond op het programma.

Tegenstander de Roeken/DVC 1 troffen ze vorig seizoen al een keer tijdens een oefenwedstrijd. Een mooi jong team met veel talenten dat net als Triumphera kampioen werd (in een parallelle klasse) en dus ook kersvers gepromoveerd is. De oefenwedstrijd was al een pareltje dus het beloofde een mooie avond te worden. Coach Jan Vonk geniet van zijn vakantie en daardoor stond Boukje Ganzevoort aan de zijlijn bij Triumphera. De thuisploeg start met Nicole Henstra op de spelverdeling en Liesbeth Huttema op de diagonaal. Lieneke Hoof en Bianca Wijbenga bezetten de midposities, Jellianne Bergsma en Astrid Schraag beginnen op de buiten – aanval.

Direct blijkt dat de teams goed aan elkaar gewaagd zijn. De puntentelling gaat nagenoeg gelijk op, met steeds slechts 1 of 2 punten verschil op het scorebord. Bij de thuisploeg loopt de passing opvallend goed. In de afgelopen weken liet met name de rally – pass vaak te wensen over. En juist nu komt het goed uit. Tegen de slagkracht van de Roeken/DVC wil het team namelijk het ontregelen van de pass bij de tegenstander zetten. Daarvoor moeten de eigen aanvallen goed lopen. En de basis daarvoor ligt in de eigen passing. Aan het eind van de eerste set weet de Roeken/DVC echter weer de regie in handen te nemen. En dan is Triumphera niet opgewassen tegen de harde en snelle aanvallen. De gasten winnen dan ook de eerste set met 18-25.

Coach Boukje besluit twee wissels toe te passen en brengt routiniers Sonja Witterholt en Greetje Dobbinga in. Het beeld van de tweede set lijkt wel een kopie van de eerste. Vanaf het begin gaat het gelijk op. Bijna per punt wisselt de bal van kant voor de service. Maar ook opnieuw sluipt tegen het eind van de set bij Triumphera een aantal slordigheidjes in het spel. Dan gaat het opnieuw ineens snel met de voorsprong en tevens setwinst voor de Roeken/DVC; 20-25.

Opnieuw past Boukje Ganzevoort een wissel toe en Marinke Lycklama komt in het veld. De start van deze set is direct sterk van de thuisploeg. Ze weten een kleine voorsprong te pakken en deze tijdens de set steeds verder uit te bouwen. Het ritme bij de Roeken/DVC wankelt en met de routine in het veld aan de kant van Triumphera is het beeld van de wedstrijd echt heel anders. Aanvallend komt Triumphera steeds beter langs het lange -soms drie mans – blok van de Roeken/DVC. De passing bij hen blijft achter en zo weet Triumphera vrij snel de voorsprong uit te breiden tot maar liefst 9 punten. De winst in deze set gaat dan ook vrij eenvoudig naar Triumphera met een setstand van 25-15.

Belangrijk punt in deze wedstrijd is vervolgens uiteraard de vierde set. De thuisploeg gaat opnieuw voortvarend van start. Nagenoeg alles loopt geweldig. Zowel de passing, als de spelverdeling en aanval is sterk en effectief. Ook worden meer directe servicepunten gescoord. In no time staat Triumphera met maar liefst 17-5 voor. Dan volgen er een a langere rally’s en vindt de Roeken/ DVC  heel langzaam het ritme weer. Maar de setwinst komt geen moment echt in gevaar voor Triumphera en dus volgt een vijfde, beslissende set!

In die laatste set weet de Roeken/DVC zich goed te herstellen na twee mindere sets van hun kant. Triumphera strijdt voor wat het waard is maar moet de wedstrijdwinst toch gunnen aan de Roeken/DVC. Naderhand was Triumphera tevreden over de eigen prestaties: er was strijdlust, ze hebben zich terug geknokt in de wedstrijd en met name verdedigend ook echt goede zaken gedaan. Voor het toegestroomde publiek was het eveneens een aantrekkelijke wedstrijd om te zien.

Op 14 november speelt Triumphera de volgende thuiswedstrijd om 19.30 uur. Een heuse derby tegen VC Buitenpost!

Auteur: Redactie RTV NOF | Sake Beerstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00