DOKKUM – Proef | Lokaal Dokkum is één van de hoogste nieuwe binnenkomers in online restaurantgids Gault&Millau 2023! De critici loven het vakmanschap en ‘de prachtige creatieve smaakbalans’ van Dokkumer chef Liudger van der Meer. “Een super beoordeling van de duurzame manier van koken”, vindt collega-chef Geert Jan Vaartjes.
Om de beoordeling te kunnen geven werd het meergangen verrassingsmenu ‘Ode’ in Proef | Lokaal Dokkum genoten, waaronder een gerecht met forel en schorseneren, mosterdzaad, kappertjes en parels van karnemelk. Ook de fermentatietechniek die in het dessert zat verwerkt werd enthousiast ontvangen. ‘Deze nieuwkomer verdient meteen twee koksmutsen’, was de eindconclusie. Geert Jan: “Wij zijn trots dat we Dokkum op deze manier culinair op de kaart kunnen zetten.”
Gault&Millau is opgericht door Henry Gault en Christian Millau, die in 1969 begonnen als een tijdschrift voor Parijzenaren met aanbevelingen voor de beste restaurants. Sinds 2005 wordt de gids ook over de Nederlandse restaurantsector uitgebracht. Anno 2023 is Gault&Millau een online restaurantgids.
Lees de hele recensie hier: https://hoteldeabdijdokkum.nl/topscore-voor-nieuwkomer-proef-lokaal-dokkum-in-gaultmillau/
Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.