Tjeerd en Gelien maken winnende trouwfoto in de Efteling: “Wij hadden maar één kans” · Foto('s): Suzan van de Wiel/Bruidsfotograaf Den Bosch
  Suzan van de Wiel/Bruidsfotograaf Den Bosch

Tjeerd en Gelien maken winnende trouwfoto in de Efteling: “Wij hadden maar één kans”

dinsdag 03 september 2024

KOOTSTERTILLE – Trouwfoto’s maken in de Efteling: voor Tjeerd en Gelien de Jong uit Kootstertille was het bijna vanzelfsprekend. Omrop Fryslân keek terug met het gloednieuwe paar op de bijzondere fotosessie. Tjeerd is verzot met oude Mercedessen, dat geeft hij maar wat graag toe. Daar hebben ze daarom trouwfoto’s in gemaakt. “En Gelien vindt de Efteling mooi, dus wij zeiden: dan moeten we twee keer trouwfoto’s maken.” Gelien kwam als kind al in de Efteling, vertelt ze. “Ik kom er al sinds dat ik klein ben, met mijn ouders. Het is zo doorgegroeid dat we er ieder jaar naartoe gingen. Zo is Tjeerd uiteindelijk ook met ons meegegaan.”

Ze doen er bescheiden over, maar al snel blijkt dat die fascinatie voor het pretpark in Kaatsheuvel door de jaren heen alleen nog maar groter is geworden: “We zijn er afgelopen jaar al elf keer geweest”, moet Gelien bekennen. En dus ging de reis drie dagen na de trouwdag naar Noord-Brabant. Eerst zouden ze alleen foto’s maken in het Sprookjesbos. Hoe ze dan in de Baron terechtkwamen? “Het begon als een grapje”, vertelt Tjeerd. “De fotograaf zei dat we ook wel in de achtbaan konden. Wij zeiden: waarom ook niet?”

Met wat hulp van het personeel kwamen ze vooraan te zitten. “Het kon allemaal wel, maar wel maar één keer en één attractie, dus wij hadden maar één kans. Die hebben we gepakt.” Het leverde een spectaculaire foto op, met Tjeerd en Gelien op de top van de achtbaan. De fotograaf besloot om de foto in te sturen en heeft een Wedisson Award gekregen in de categorie beste trouwfoto’s.

Overovergrootvader en -moeder

Nog een bijzonder feit van het trouwen van Tjeerd en Gelien is de datum waarop ze dat hebben gedaan. Gelien kwam er op de dag zelf achter dat haar overovergrootvader en -moeder precies, op de dag, honderd jaar eerder trouwden. Al met al was het voor het nieuwe paar een heel bijzondere dag, die ze mede door de foto’s goed kunnen onthouden. De bekroonde trouwfoto maar heel groot boven de bank? “Nou, ik wil een andere foto. Dat ik met Geliens jurk de velgen van de auto aan het poetsen ben”, zegt Tjeerd met een lach. “Dat wordt nog een hele discussie.”

Auteur: Omrop Fryslân
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.
Tjeerd en Gelien maken winnende trouwfoto in de Efteling: “Wij hadden maar één kans” · Foto('s): Suzan van de Wiel/Bruidsfotograaf Den Bosch
Tjeerd en Gelien maken winnende trouwfoto in de Efteling: “Wij hadden maar één kans” · Foto('s): Suzan van de Wiel/Bruidsfotograaf Den Bosch
  Suzan van de Wiel/Bruidsfotograaf Den Bosch

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 08:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 08:00 - 09:00
    Goed Gestemd
    Oebele en Sia Vries
  • 09:00 - 11:00
    Tsjerke-tsjinst
    Dienst uit de streek
  • 11:00 - 12:00
    Capriccio
    Haite Schukking
  • 12:00 - 14:00
    Blasmusik im Herzen
    Durk en Annelies
  • 14:00 - 17:00
    Rûnwei Sport
    Live verslag van sport uit de streek
  • 17:00 - 18:00
    Geloven en Beleven
    Harry Nienhuis
  • 18:00 - 19:00
    Wâldklanken
    Harry Nienhuis
  • 19:00 - 21:00
    RTV Metalcafé
    Marcus en Jitse
  • 21:00 - 22:00
    Met de voet tussen de deur
    Martin van der Velde
  • 22:00 - 00:00
    New Age
    Kees Haremaker
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?