Tineke Schokker brengt werkbezoek aan het IJstijdenmuseum

zondag 07 maart 2010

Afgelopen vrijdagmiddag  bracht gedeputeerde Tineke Schokker met haar ambtenaren een werkbezoek aan het IJstijdenmuseum te Buitenpost. Ze wilde zich gaan informeren over het museum en over de verbindingen die het museum heeft met andere organisaties. Burgemeester Tjeerd van der Zwan die Schokker in de Kruidhof verwelkomde liet weten ingenomen te zijn met het bezoek.


Na een rondleiding door het IJstijdenmuseum waar onder anderen Lammert Postma en Peter Hofstee uitleg gaven over de archeologie en de ijstijden werd in het tuincafé verder geborduurd over de toekomst van het IJstijdenmuseum. Voorzitter Jan Kloosterman liet weten dat het IJstijdenmuseum middels tentoonstellingen en wandel en fietsroutes steeds meer verbindingen is gaan leggen met het woudengebied en met organisatie die daarin ook werkzaam zijn.


Eén van de eerste zaken die het museum in de nabije toekomst moet regelen is een depotruimte voor het museummateriaal. Steeds meer mensen vinden de weg naar het museum om daaraan hun vondsten te schenken. Over de samenwerking en de toekomst plannen van de Kruidhof in samenhang met het IJstijdenmuseum en het steunpunt Natuur en milieueducatie gaven Jan Willen Zwart, directeur van de Kruidhof en Ragna van Sonsberg van het NME uitleg.


Er zijn plannen voor een betere samenwerking in de toekomst waarbij de drie instanties de Kruidhof, het IJstijdenmuseum en het NME samen verder zullen  gaan optrekken. In die samenwerking zal het nationaal landschap de noordelijke wouden een belangrijke plaats krijgen. Gezien de ligging en de doelstellingen van de drie partijen op het gebied van natuur, cultuur en de prehistorie verdient het aanbeveling om Buitenpost de toegangspoort te laten zijn tot het nationaal landschap. In de samenwerking wordt aangesloten bij een aantal partijen zoals  de stichting wraldfrucht, de boerennatuurorganisatie de Noardlike Fryske Walden en anderen.


Schokker liet aan het einde van de dag weten dat zij onder de indruk was geraakt van de vele activiteiten die door een aantal organisatie gezamenlijk worden opgezet. De verbindingen die de organisaties leggen met het nationaal landschap zijn volgen Schokker van wezenlijk belang voor de ontwikkeling van de recreatie en het toerisme in de noordelijke wouden.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on air
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    No Nonsense
    Henk en Gerrie
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?