Tijd besparen met tafeldekken in een restaurant · Foto('s): 
RECLAME

Tijd besparen met tafeldekken in een restaurant

vrijdag 22 april 2022

LEEUWARDEN – Zet een tafel in 3 minuten

Om de tafel te dekken, heb je nodig:

  • Een bord.
  • Bestek (een mes, vork en lepel)
  • een glas
  • Een servet.
  • Een placemat (optioneel)

Plaats het bord voor elke stoel. Het servet komt bovenop het bord, met de vork aan de linkerkant en het mes aan de rechterkant. Bovenop dit bestek legt u de lepel. Rechts van dat bestek zet je een glas.

Tafel dekken met bestekzakjes

  • Dek de tafel af met bestekzakjes die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren. Als u geen bestekzakjes hebt, gebruik dan papieren handdoeken.
  • Vouw het papieren handdoekje tot de grootte van uw bestek en leg het op het bord.
  • (Als u papieren handdoeken gebruikt, zorg er dan voor dat er genoeg ruimte is tussen elke set om te voorkomen dat er te veel items op één bord liggen).
  • 4. Plaats borden met bestekzakjes of gevouwen papieren handdoekjes op alle tafels op een geordende manier volgens hun functie: mes/vork aan de ene kant en lepel/theelepel aan de andere kant bijvoorbeeld

Het resultaat

Laten we beginnen met de tijd en het papier dat het kost om de tafel klaar te maken. Zonder bestekzakje kost het vier of vijf minuten per tafel (vergeleken met slechts één minuut met een bestekzakje). Als je tien tafels hebt, is dat 40 minuten voorbereidingstijd voor de avond. En hoe zit het met de verspilling?

Werknemers zullen tijd besparen door bestekzakjes te gebruiken en minder papier te verspillen.

In een restaurant zijn er verschillende manieren om bestek aan de klanten te presenteren. Zakjes met bestek in papieren of stoffen zakjes worden populair. Het gebruik van zakken bespaart tijd en vermindert ook de hoeveelheid afval. Het kost maar een paar seconden extra om messen, vorken en lepels in de zak te stoppen. Daarentegen duurt het veel langer om meerdere servetverpakkingen te openen die om elk stuk bestek zijn gevouwen. Omdat het minder tijd kost om de zakken te gebruiken, hebben de werknemers meer tijd voor andere taken zoals het maken van drankjes of het leveren van eten aan tafels.

Stoffen zakken kunnen elke dag opnieuw worden gebruikt, terwijl wegwerpservetten na één keer gebruik worden weggegooid. Dit betekent dat restaurants geld besparen door na verloop van tijd minder pakjes servetten te kopen als ze zakken gebruiken. Er wordt ook minder papier verspild omdat lege restauranttafels geen bestek nodig hebben omdat nieuwe klanten ofwel hun eigen bestek van thuis meebrengen of gewoon niet eten!

Kleine tip om tafel leuker aan te kleden

De behoeften van veel klanten zijn dezelfde. En natuurlijk worden de eisen van de klanten steeds hoger. Om aan de vraag van de klanten te voldoen, moet u uw service optimaliseren voor efficiëntie in andere aspecten van het restaurant (zoals de tafelschikking). Een gepersonaliseerd bestekzakje met uw eigen logo kan een goede oplossing zijn. Deze bestekzakjes kun je online bestellen bij bedrijven zoals The Branding Club.

Conclusie

In restaurants moeten veel tafels worden gedekt iedere dag en dus is het goed om als horeca ondernemer goed te kijken naar de tijdsinvestering die daarbij komt kijken. Maar vooral ook om te kijken hoe je de proces eventueel zou kunnen verstellen. Een bestekzakje is één van die mooie oplossingen om dit proces te versnellen. Daarnaast leukt het de tafel ook echt op met een eigen logo en ben je dus ook bezig met het bouwen van jouw merk als restaurant. Win win dus!

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   nieuws@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 07:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 07:00 - 09:00
    Op naar het weekend!
    Peter Visser
  • 09:00 - 10:00
    Ontbijtpop
    Peter Kraft
  • 10:00 - 16:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 16:00 - 17:00
    Gerrit on Air!
    Gerrit Wijkstra
  • 17:00 - 18:00
    Skerp op de Middei
    Kees Bakker
  • 18:00 - 19:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 19:00 - 21:00
    Country Ranch
    Harry Ettema
  • 21:00 - 22:00
    The Elvis Experience (week 1)
    Jaap Melessen
  • 21:00 - 22:00
    Heerlijkheden uit het verleden (week 2)
  • 22:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2025 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?