LEEUWARDEN – Zet een tafel in 3 minuten
Om de tafel te dekken, heb je nodig:
Plaats het bord voor elke stoel. Het servet komt bovenop het bord, met de vork aan de linkerkant en het mes aan de rechterkant. Bovenop dit bestek legt u de lepel. Rechts van dat bestek zet je een glas.
Tafel dekken met bestekzakjes
Het resultaat
Laten we beginnen met de tijd en het papier dat het kost om de tafel klaar te maken. Zonder bestekzakje kost het vier of vijf minuten per tafel (vergeleken met slechts één minuut met een bestekzakje). Als je tien tafels hebt, is dat 40 minuten voorbereidingstijd voor de avond. En hoe zit het met de verspilling?
Werknemers zullen tijd besparen door bestekzakjes te gebruiken en minder papier te verspillen.
In een restaurant zijn er verschillende manieren om bestek aan de klanten te presenteren. Zakjes met bestek in papieren of stoffen zakjes worden populair. Het gebruik van zakken bespaart tijd en vermindert ook de hoeveelheid afval. Het kost maar een paar seconden extra om messen, vorken en lepels in de zak te stoppen. Daarentegen duurt het veel langer om meerdere servetverpakkingen te openen die om elk stuk bestek zijn gevouwen. Omdat het minder tijd kost om de zakken te gebruiken, hebben de werknemers meer tijd voor andere taken zoals het maken van drankjes of het leveren van eten aan tafels.
Stoffen zakken kunnen elke dag opnieuw worden gebruikt, terwijl wegwerpservetten na één keer gebruik worden weggegooid. Dit betekent dat restaurants geld besparen door na verloop van tijd minder pakjes servetten te kopen als ze zakken gebruiken. Er wordt ook minder papier verspild omdat lege restauranttafels geen bestek nodig hebben omdat nieuwe klanten ofwel hun eigen bestek van thuis meebrengen of gewoon niet eten!
Kleine tip om tafel leuker aan te kleden
De behoeften van veel klanten zijn dezelfde. En natuurlijk worden de eisen van de klanten steeds hoger. Om aan de vraag van de klanten te voldoen, moet u uw service optimaliseren voor efficiëntie in andere aspecten van het restaurant (zoals de tafelschikking). Een gepersonaliseerd bestekzakje met uw eigen logo kan een goede oplossing zijn. Deze bestekzakjes kun je online bestellen bij bedrijven zoals The Branding Club.
Conclusie
In restaurants moeten veel tafels worden gedekt iedere dag en dus is het goed om als horeca ondernemer goed te kijken naar de tijdsinvestering die daarbij komt kijken. Maar vooral ook om te kijken hoe je de proces eventueel zou kunnen verstellen. Een bestekzakje is één van die mooie oplossingen om dit proces te versnellen. Daarnaast leukt het de tafel ook echt op met een eigen logo en ben je dus ook bezig met het bouwen van jouw merk als restaurant. Win win dus!
Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.