Ternaard wint ook tweede competitiewedstrijd, ditmaal van VCR: 0-2 · Foto('s): Archieffoto RTV NOF
  Archieffoto RTV NOF

Ternaard wint ook tweede competitiewedstrijd, ditmaal van VCR: 0-2

maandag 30 september 2024

Rinsumageast – Na een prima start van de competitie thuis tegen WTOC 3-0 winst, moest de ploeg van trainer Yko de Boer Zaterdagmiddag op bezoek bij VCR de ploeg waar Ternaard het altijd lastig tegen heeft en zelden wist te winnen in Rinsumageest. Trainer de Boer kon over een fitte selectie beschikken en begon op de bank met Alex van der Weg, Laurens Kramer en Hayo Greydanus.

Eerste helft

Onder leiding van scheidsrechter Achterberg uit Noordbergum, was het om half drie VCR dat mocht aftrappen en gelijk het initiatief nam en Ternaard terug drong op eigen helft en in de 2de minuut gelijk al een hoekschop mocht nemen op rechts waarbij de bal prima werd voor gebracht waarbij de bal voor de voeten komt van Rienk de Haas die gelijk uithaalt, maar keeper Sietse van der Weg stond op de juiste plaats en stopt prima de inzet van Rienk de Haas. Zo nu en dan kon Ternaard eruit komen en dat leidde in de 5de minuut tot een prima aanval als Jan Pieter Prins met een prachtige passe Gerwin Wiersma op rechts wegstuurt om daarna bij de achterlijn de bal voor brengt maar helaas waren er afmakers van Ternaard zodat de verdediging van VCR gemakkelijk konden uitverdedigen.

Na 10 minuten voetbal in de eerste helft komt Ternaard wat onder de druk van VCR weg en legt het daarna een paar mooie aanvallen op de mat en gaan beide ploegen volop de aanval. Zo ook in de 19de minuut als Jan Pieter Prins met een mooie passe Germer van der Weg over rechts weg stuurt met in de achtervolging VCR speler Yannick Haakma die echter ongelukkig in de sprint waarschijnlijk zijn achillespees afscheurde geconstateerd door de verzorger van Ternaard Remko van der Kooi en van het veld moest worden gedragen en naar het ziekenhuis moest.

Zo ging de aanval nog wel door en werd de bal door Germer van der Weg bij de achterlijn nog wel voor gebracht op Andries Vlasman die de bal buiten de lijnen schiet in verband met de blessure van VCR speler Yannick Haakma. Zo ging hierna de wedstrijd na een kleine onder breking weer door en is het hierna In de 35ste minuut VCR dat er gevaarlijk uit komt over rechts waarbij Erwin Raap alleen op keeper Sietse van der Weg kon af gaan die echter prima naar de bal bleef kijken en de inzet stopte van Raap. Beide ploegen kregen voor rust nog een paar kleine kansjes, maar gescoord zou er niet meer worden en dus gingen beide ploegen met een 0-0 stand thee drinken.

Tweede helft

Na rust geen wijziging bij Ternaard en gaan beide ploegen weer volop de aanval zoeken en golft het spel op en neer. Zo mag in de 49ste minuut Ternaard op links een hoekschop nemen die door Germer van der Weg werd genomen en de bal bij de eerste paal brengt waar Roel Hoekstra goed voor zijn man komt en koppend de 0-1 maakt. Een mooie opsteker zo net na rust. Hierna is het VCR dat op zoek gaat naar de gelijk maker waarbij het wel druk zet maar niet tot uit gesproken tot grote kansen leidde. In de 64ste minuut wisselt  trainer Yko de Boer Andries Vlasman en brengt hij Alex van der Weg voor hem in het veld. Ternaard krijgt nu veel meer ruimte en steeds is het de snelle Kaye van der Kooi die over de linker flank op kan komen en zo gevaar stichtte in de achter hoede van VCR.

Zo komt in de 71ste minuut Laurens Kramer nog in het veld voor Jacob van der Veen en begint VCR met lange ballen de achter hoede van Ternaard onder druk te zetten, maar steeds is het weer Roel Hoekstra en Wietse Sipma die wel raad wisten met die ballen. In de 87ste minuut is het Ternaard dat nog een prima kans krijgt als Laurens Kramer vanaf  links de bal bij de tweede paal staande Alex van der Weg brengt die de bal zo kan in schieten maar echter schrikt van de kans die hij krijgt en even niet weet wat hij moet doen waar door een verdediger van VCR hem de bal kan ontfutselen en kan uit verdedigen.

VCR blijft aanvallen en houd druk op de verdediging van Ternaard en daar door krijgt Ternaard de ruimte en is het diep in blessure tijd als plots de bal op de middellijn voor de voeten van Laurens Kramer komt die alleen richting de doelman van VCR kan af gaan en met een prachtig lobje de bal over de VCR doelman heen lobt en de 0-2 aan maakt voor Ternaard. Scheidsrechter Achterberg laat nog aftrappen maar fluit gelijk daarna in de 94ste minuut voor de laatste maal en behaalt Ternaard zo een mooie overwinning op VCR dat faalde in de afwerking. Volgend week komt Beetgum op bezoek in Ternaard.