Ternaard verliest van koploper Opende met dikke cijfers · Foto('s): Bote Sape Schoorstra
  Bote Sape Schoorstra

Ternaard verliest van koploper Opende met dikke cijfers

maandag 23 januari 2023

TERNAARD – Na een korte winterstop ontmoete Ternaard Zaterdagmiddag op haar eigen sportcomplex koploper Opende. Ternaard dat zijn laatste wedstrijd voor de winterstop nog had gewonnen, wou ook deze middag hier een vervolg aan geven.

Echter het miste deze middag opnieuw een handvol basisspelers die geblesseerd waren of geschorst nog. Daarom was het wederom voor trainer Piet van Gorsel, die overigens aan het eind van het seizoen stopt bij Ternaard, weer puzzelen voor hem om de juiste poppetjes neer te zetten.

Onder leiding van scheidsrechter IJpma uit Franeker, was het Ternaard dat om half drie mocht aftrappen en Ternaard de eerste aanval mocht op zetten dat echter niets zou op leveren. Zo tasten hierna beide ploegen elkaar wat af de eerste minuten en was het Ternaard dat in de 5de minuut de eerste hoekschop mocht nemen die echter niets op leverde. In de 6de minuut een snelle uitval van Opende met twee gevaarlijke voorwaartsen voorin waarbij Jarno Westerhof de bal iets te ver voor zich uit speelde en keeper Nanning van Ternaard op tijd redding bracht. In de 8ste minuut is het Ternaard dat een prima aanval op zette waarbij Jan Pieter Prins de bal speelt op de vrijstaande Roel Hoekstra die gelijk uithaalt maar de bal tegen de tegenstander aan schiet en zo doende een grote kans wordt gemist voor Ternaard. Maar in de 24ste minuut is het Opende dat de grootste kans krijgt als Daan Vlastuin prima op duikt voor keeper Nanning van Ternaard en vrij de bal kan inschieten, maar goed keepers werk van Nanning gaat de bal over zijn doel ten koste van een hoekschop die niets zou op leveren voor Opende. Zo bleef de wedstrijd open in een aantrekkelijke wedstrijd waarbij beide ploegen op de aanval speelden. Toch wordt het in de 32ste minuut 0-1 voor Opende als Opende iets dreigender wordt is het Jarno Westerhof die prima enkele tegenstanders uit speelt en daarna de bal in de verste hoek schiet. Gelijk hierna zet Ternaard een prima aanval op en is het in de 34ste minuut Almer Zijlstra die even buiten het strafschopgebied van Opende wordt aan gespeelt en daarna uithaalt waarbij de bal op de lat beland en dus beter lot had verdiend voor Ternaard. Zo mag Ternaard hierna nog enkele hoekschoppen nemen die niets zouden op leveren. Op slag van rust raakt ook nog eens keeper Nanning Bulthuis geblesseerd door het hard ingaan van een Opende speler op keeper Nanning Bulthuis die goed in greep echter, maar waarop een buitenspelval aan voor af ging en scheidsrechter IJpma pas floot toen de beide spelers elkaar raakten. Zo moest keeper Bulthuis geblesseerd het veld verlaten en kwam oud keeper Wesley Plooy in het doel en Johannes de Groot voor Wesley in het veld. Ruststand derhalve 0-1.

Na rust verder geen wijzigingen bij Ternaard dat nu op jacht moest naar de verdiende gelijkmaker en ook een paar kansen kreeg. Zo ging Roel Hoekstra zijn inzet net over het Opende doel. Maar na 10 minuten voetbal tweede helft begon Opende meer aan te dringen wat leidde in de 58ste minuut tot een ongelukkige handsbal van een verdediger van Ternaard waarbij de bal tegen zijn hand werd geschoten en iedereen van Opende schreeuwde om een strafschop. Die kreeg men ook en is het Jarno Westerhof die feilloos de bal achter keeper Wesley Plooy schoot en zo Opende op 0-2 bracht. Hierna is het in de 61ste minuut Jan Pieter Prins die een duel aan gaat en iets te hard inkomt met gestrekt been waarop scheidsrechter IJpma hem direct rood geeft en Ternaard ook nog eens met 10 man verder moet. Toch is het Ternaard dat nog enkele kleine kansjes krijgt. Zo wisselt trainer van Gorsel in de 76ste minuut Teake Jan Keegstra en brengt hij Alex van der Weg voor hem in het veld. Opende zet hierna een tandje bij en een foutje in de verdediging van Ternaard in de 78ste minuut is het Opende speler Arnold Oosterbaan die wel raad wist met die kans en beheerst de 0-3 kan inschieten. Zo mag in de 80ste minuut Opende opnieuw een strafschop nemen die door Jarno Westerhof werd genomen en de 0-4 maakt en voor Jarno zijn 3de doelpunt van de wedstrijd. Nog was de gifbeker niet leeg voor Ternaard, want in de 82ste minuut is het Daan Vlastuin die de 0-5 mag inschieten en ook nog in de 87ste minuut de 0-6 waarna in de 89ste minuut Simon Kuperus de 0-7 nog maakt. Een zware nederlaag voor Ternaard deze middag dat volgende week uit moet naar Marrum. Voor trainer van Gorsel het nodige werk om alle neuzen weer in dezelfde richting te krijgen.

Auteur: Redactie RTV NOF/Bote Sape Schoorstra

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00